Bild på bloggens författare

Nisse

blogg.ngn.nu

Tiden före (historiken) till den här bloggen finner du här
(fast jag är 'snart' klar med att ha överfört 'allt', hit):
ngn_blogga_nu

sön 19-feb-2006 12:23En stor del av min ofrivilliga fritid ägnar jag åt att dela med mig av mina erfarenheter till personer som kontaktar mig via ePost. De flesta har liknande besvär som jag haft och vill då veta mer.

Allt för många beskriver att de får tjata sig till undersökningar, remisser och korrekt diagnos.
Allt för många har också problem med Försäkringskassan.
Allt för många får rent oprofessionella besked från doktorer.

Det jag inte förstår är följande:
1. Tjänar samhället på att tillåta doktorer (hälso- och sjukvården) att inte ge en sjuk person en korrekt diagnos?

2. Doktorer säger att det är dyrt med magnetröntgen s.k. MR (ca 8000 SEK / undersökning) och därför remitterar de en magnetröntgen endast när de misstänker att det kanske måste opereras. Är detta sant? Att en magnetkameraundersökning relaterad till en persons sjukskrivning är dyr?

3. Av doktorer har jag fått höra att om man magnetröntgar och det finns ”något där” så förstorar eller så ”hänger personen upp sig” på detta ”fynd” och riskerar därmed att förstärka sina besvär.
Min erfarenhet är tvärt om! Får du veta vad det är som orsakar dina besvär så har du mycket lättare att förhålla dig till dem och då leder det ofta till att jag faktiskt får färre problem. Vem har rätt? Jag eller doktorerna?

4. Av vilken anledning har ”alla” doktorer hängt upp sig på undersökningar som visar att i ca 60% av alla som söker för ryggrelaterade problem så ”läker det sig av sig självt” om man inte gör något mer än sjukskriver? (Kallas konservativ behandling). Med beskedet att; har det inte gett med sig efter 3 veckor så får du återkomma.
Problemet här är att om jag nu tillhör de där 40% så säger ”samma” undersökningar att åtgärder (undersökningar & behandling) är avgörande för rehabiliteringsperioden om man sätter in dessa tidigare än 3 veckor.
Detta innebär att doktorer ”medvetet” skapar långtidssjuka med kroniska besvär bara för att de chansar och ”tror” att en person kanske kan tillhöra en ”majoritet” – hur vetenskapligt är det?

Jag har massor med fler frågor men jag får väl pyttsa ut ett antal i taget.

 
Skicka den här texten/blogginlägget Skriv Ut Det Här Inlägget

Skriv en kommetar till “Hälso- och sjukvård”

United States Den här flaggan kommer att visas tillsammans med din kommentar (på första 'nivån').


Pga av spam så går det inte längre att sk prenumerera på kommentarer till inlägget.
Dessutom, din kommentar visas inte förrän jag godkänt den.

Proudly powered by WordPress. Temat (layout) gjort med WordPress Theme Generator.
Copyright © blogg.ngn.nu. All rights reserved.
Creative Commons License NGN-Konsult © 2007
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Sweden License.