Bild på bloggens författare

Nisse

blogg.ngn.nu

Tiden före (historiken) till den här bloggen finner du här
(fast jag är 'snart' klar med att ha överfört 'allt', hit):
ngn_blogga_nu

ons 25-jan-2006 9:48En vardag bland vardagar.

Idag ska jag till sjukgymnastiken kl 15:00.
Efter det blir det en sväng till bastun.

Nu på förmiddagen har jag tänkt ge mig ut till den kommersialismiska strömmen och leta filmbelysning. Jag har fått för mig att det viktigaste/roligaste just nu är att göra amatörkortfilmer och då krävs det ljus.

Har gjort en 4 minutersfilm, inomhus, i ”vanlig” belysning, med en digitalkamera med möjlighet att spela in filmsekvenser. Det blir VÄLDIGT kornigt. Nu kräver jag inte så mycket av min ”filmkamera” då jag är i lärande-/experimentstadiet. Men ljus det är nog det viktigaste.

Så jag ska försöka få tag på billigt byggljus, på stativ. Testa å se vad som händer med 500W halogenlampa.

Filmkamera är sedan givetvis nästa steg. Och där har jag förstått att det viktigaste är att det finns manuella inställningsmöjligheter. Det går ju inte för sig att hela scenen ändrar ”färg” bara för att en person kommer in i handlingen. Eller att automatfocus får fnatt.

Var ”tvungen” att kila iväg till toa och skita. Och då kom en ”sanning” farandes. Jag har haft en liten ”taskig” känsla när jag varit ute med hunden då man stått där och stirrat på hunden när den skiter. Hon har ju haft problem med magen så avföringens utseende är intressant.
Men, som sagt, lite taskig har jag känt mig, att hon inte fått skita ”i fred” så att säga.

Jag ska sluta känna så. Nu när jag satt på toa och koncentrerade mig på mitt skitande så hade jag en hund som satt 3 decimeter framför mig och stirrade mig ömsom rakt in i ögonen och ömsom ned i holken för att utröna var ”ljuden” kom från. Och emellanåt kunde hon inte låta bli att luta sig fram lite och sniffa – det luktar ju så ljuvligt gott – om man är hund.

Om jag skulle testa nästa gång hunden skiter ute och krypa fram och sätta mig 3 decimeter framför henne och stirra henne in i ögonen. Hämnd?

 
Skicka den här texten/blogginlägget Skriv Ut Det Här Inlägget

6 Kommentarer till “Film”

 1. Milda Matilda Sweden

  Gu’ vad roligt. Undrar hur hunden skulle reagera?!

  Kanske du i alla fall har lust att vara med i en sån där ”frågor och svar”-lista där du lägger in svaren på din egen blogg? Jag fortsatte på Annika Bryns bloggutmaning och lade in en egen på min blogg där du nu står som utvald. Eller inbjuden, hur man nu ser på det.

 2. nisse nisse Sweden

  Milda Matilda:
  Funderar på å göra en kortfilm utifrån vad som eventuellt kan röra sig i huvudet på ”min” hund.

  ”Inbjudan” har jag nappat på. Se här ovan. [nästa kronologiska inlägg]

 3. ab Sweden

  :-) !!!

 4. nisse nisse Sweden

  ab:
  Annika, det var värst vad uttrycksfulla vi var i dag då. Men budskapet går fram och jag ska vidarebefordra det till hunden.

 5. Matti Sweden

  Intresseklubben noterar…

 6. nisse nisse Sweden

  Matti:
  Min gode kamrat!
  Vi måste ha ett möte!
  Bestäm dag – så det blir något, någon gång.

Skriv en kommetar till “Film”

United States Den här flaggan kommer att visas tillsammans med din kommentar (på första 'nivån').


Pga av spam så går det inte längre att sk prenumerera på kommentarer till inlägget.
Dessutom, din kommentar visas inte förrän jag godkänt den.

Proudly powered by WordPress. Temat (layout) gjort med WordPress Theme Generator.
Copyright © blogg.ngn.nu. All rights reserved.
Creative Commons License NGN-Konsult © 2007
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Sweden License.