Bild på bloggens författare

Nisse

blogg.ngn.nu

Tiden före (historiken) till den här bloggen finner du här
(fast jag är 'snart' klar med att ha överfört 'allt', hit):
ngn_blogga_nu

sön 8-jan-2006 10:17Nu ligger jag risigt till. Hustrun har förklarat krig mot julbelysningen och min katts morgonaktiviteter. Och det är jag som bär ”skulden” och det är jag som ska ”rätta till det”.

Julbelysningen är ju inga problem, den kan jag blocka bort idag. Värre är det med kattens morgonaktiviteter. Jag misstänker dock att katten inte mår bra. Det kan vara ett foderproblem.

Följande talar för det; Katten har mjäll och sämre hårväxt uppe på ryggen en bit från svansroten. Han kräks emellanåt. Och han ”mjauar” högre innan han ska bajsa. Krafsandet på stängda dörrar, främst innerdörrar, tolkar jag som en rastlöshet eller en sysselsättning. Möjligtvis gör just den aktiviteten att katten inte känner så mycket obehag?

Vi har köpt ”Pussy” kattmat för att kolla om det funkar. På vår förra katt som blev ordinerad specialfoder och bara blev sämre och sämre gav vi till slut upp och gav Pussy och den katten blev hur bra som helst.

Problem; Katterna vägrar att äta Pussy. Så vi får ta det den hårda vägen. De får inget annat under en längre period. Jag har också funderat på en diet bestående av tonfisk.

Tills vidare har jag rekommenderat hustrun öronproppar. Själv hotar hon med att sova i sitt eget rum – är det ett hot?

 
Skicka den här texten/blogginlägget Skriv Ut Det Här Inlägget

9 Kommentarer till “Jullbelysning, katter & morgonfrid”

 1. NoMi Sweden

  Hej Nisse
  Först tack för rådet i min blogg, det är tyst nu!?
  Mina katter har alltid ätit wiskas eller Pussi och pussis torrfoder som dom alltid har framme.
  Grädde bland. m vtn, bra för magen.
  Uppvispad äggula 1ggr/v.
  Tonfisk-oljan hjälper magen, slår bort en del olja. Fiskbullar. Maska av höst o vår. Uvi? Är det en hona?
  Tappar hår tyder på mask eller vitaminbrist.
  Hoppas det löser dig/Hälsn. NoMi

 2. nisse nisse Sweden

  NoMi:
  ”Den” kanske läser din blogg :-) .

  Tack för tippsen om kattdiet.

  Vi har två hankatter, RagDoll – innekatter.

  Det är bara den ena katten som har problem och det verkar inte som om den ”tappar” hår den snarare ”biter av det”.

  Tack! Och sköt om Dig!

 3. Mia Sweden

  Hej! Har suttit och läst allt om dig och din sjukdomshistoria. Det är ju beklagligt att det här förekommer i Sverige. Tyvärr så har jag liknande problem med både nacke och läkare. Måste säga att jag uppskattar allt du skrivit. Sitter uppe nu för att värken i rygg och nacke är för j-lig och då kan jag ju inte sova. Tack för internet säger jag…. Det här var väl inte igentligen en kommentar på det du skrev senast, men var bara tvungen att skriva till dig! Med Mvh Mia

 4. nisse nisse Sweden

  Mia:
  Tack för din kommentar. Jag hör av mig mer senare. Måste iväg nu. (08:39)

 5. ab Sweden

  hej Nisse,
  kissen är nog hungrig och vill ut resp. få mer mat. Mina katter äter Pussi, men hankatten (som också har mjäll) vill inte ha kattmat längre. Han vill ha kött och fisk! Undrar om de känner på sig vad som är bra för dem?

 6. nisse nisse Sweden

  ab:
  Hej Annika! Yepp jag tror också katten är hungrig. ”Vill ut” är jag tveksam till. Vi har testat. Stänger vi en dörr mellan hallen och vardagsrummet så krafsar han på den. Bär man runt katten så krafsar han på den sidan. Det är nog mer ett ”jag-vill-ha-uppmärksamhet-beteende”.
  Det är pussi våra katter får nu, men de vägrar äta det. Samma är det med Tonfisk i olja. Får de kött och fisk tror de att de blir anfallna. Rå lever gick till slut. Vi får experimentera lite.
  Ha’ de’

 7. ab Sweden

  Tonfisk är dyrt, och alla katter gillar inte fett. Jag brukar köpa fryst Alaska Pollock och tina i småbitar. Rått bogfläsk gillas också. Rå lever måste ransoneras – det blir överdosering av A-vitamin annars. Sen tycker min om gröna ärtor också, en annan katt jag hade gillade grön paprika.

 8. nisse nisse Sweden

  ab:
  Utomordentligt bra att du delar med dig av dina mattips. Våra katter är extremt ”bortskämda”. Vi är annars vana vid katter som är mer av allätarkartaktären.

  Vi hade en katt som älskade hel ”rå” majskolv.

 9. ab Sweden

  En rå majskolv? Vilken stålkatt! :)

Skriv en kommetar till “Jullbelysning, katter & morgonfrid”

United States Den här flaggan kommer att visas tillsammans med din kommentar (på första 'nivån').


Pga av spam så går det inte längre att sk prenumerera på kommentarer till inlägget.
Dessutom, din kommentar visas inte förrän jag godkänt den.

Proudly powered by WordPress. Temat (layout) gjort med WordPress Theme Generator.
Copyright © blogg.ngn.nu. All rights reserved.
Creative Commons License NGN-Konsult © 2007
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Sweden License.