Bild på bloggens författare

Nisse

blogg.ngn.nu

Tiden före (historiken) till den här bloggen finner du här
(fast jag är 'snart' klar med att ha överfört 'allt', hit):
ngn_blogga_nu

tis 3-jan-2006 10:48Har testat detta med poker – i min egen kammare – utan pengar – på handdator och på PC (inte online).

Installerade ett pokerspel på min handdator i går kväll. Det var ett där man kunde spela utan ”gräns”. Jag blev helt ”såld”. Jag hade ett ”ruggigt” flyt och vann mesta delen. När jag kröp i säng var klockan 02:00. Och jag slutade spela bara därför att jag blev så förbaskat trött och så fick jag ont i ryggen, nacken och händerna.

Det var en s.k. ”trial”-version. Man får testa med viss begränsning. Dessa pokerspel för handdatorer kostar ca 100-200 SKR. Märkligt, egentligen? Casinon borde sponsra det där så att alla pokerspel för handdatorer blir gratis. Det skapar ju ett ”sug”.

Jag har nu testat ett antal varianter av pokerspel (Poker Texas hold em). Förlorarna är de med allt för mycket satsning på grafik. De pokerspel med mer ”ren” stil, nästan bara svartvita, där programmeraren i stället lagt energi på att göra tydligt hur var och en av ens virtuella motspelare ”beter” sig, vad de satsar, hur mycket pengar de har kvar. Var jag sitter i förhållande till givaren. Att jag får se vad som händer om jag lägger mig – att mina kort fortfarande är synliga. Det skapar ett lärande – gjorde jag rätt som lade mig?

Så, av de jag testat hitintills är: Yo’s Texas Hold’em v1.2 (1999) för Palm OS den bästa.

Slutsats: Poker ska bara spelas för att det är kul och inte om pengar. Att försöka spela av hustrun lite pengar (eller kläder) och att försöka få tillbaka barnens veckopengar är väl också helt OK -:))

 
Skicka den här texten/blogginlägget Skriv Ut Det Här Inlägget

Skriv en kommetar till “Poker”

United States Den här flaggan kommer att visas tillsammans med din kommentar (på första 'nivån').


Pga av spam så går det inte längre att sk prenumerera på kommentarer till inlägget.
Dessutom, din kommentar visas inte förrän jag godkänt den.

Proudly powered by WordPress. Temat (layout) gjort med WordPress Theme Generator.
Copyright © blogg.ngn.nu. All rights reserved.
Creative Commons License NGN-Konsult © 2007
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Sweden License.