Bild på bloggens författare

Nisse

blogg.ngn.nu

Tiden före (historiken) till den här bloggen finner du här
(fast jag är 'snart' klar med att ha överfört 'allt', hit):
ngn_blogga_nu

ons 28-sep-2005 11:27Precis för en liten stund sedan fick jag svar från Linda Jasniskij, Informationsansvarig Västtrafik Skaraborg. Och svaret är följande:
”Hej!
Jag hörde att du via vår växel frågat efter antalet färdtjänst- och sjukresor i Västtrafiks område under januari månad. Vi hade 37274 sjukresor och 49957 färdtjänstresor. Dessa siffror ger dock inte något underlag att jämföra mot vår undersökning som görs kontinuerligt. Vi frågar resenärer varje månad om vad de tycker om oss, det var inte så att vi bara tittat på januari månad, det var däremot då vi plockade fram de siffror som vi presenterade.
Jag bifogar en bild som visar vilka betyg vi fått under hela år 2005, det är inte några större förändringar sedan i januari. Du ser också hur många vi tillfrågat i varje "kategori", dvs, hur många färdtjänst- och hur många sjukresenärer som svarat i vår enkät.
Hoppas att detta ger svar på dina frågor.

Vänliga hälsningar”

Den bifogade filen presenterar två staplar som visar svaret på frågan: ”Totalt sett, vilket sammanfattande betyg vill du ge hela resan, dvs. om du tänker på både beställningen och resan sammantaget.”
Staplarna visar 92% för färdtjänst och 94% för sjukresor. På bilden redovisas också att det är perioden vecka 1-37 2005 som avses och att det då, totalt, telefonintervjuats 568 färdtjänstresenärer och 439 sjukreseresenärer.

Perioden är ca 8,5 månader. Om vi använder Lindas siffror för januari får vi ca 425000 färdtjänstresor och ca 314500 sjukresor. Av dessa har man alltså telefonintervjuer från 568 färdtjänstresenärer och 439 sjukreseresenärer.

Det innebär 1,3 promille respektive 1,4 promille. Jag kan inte se att dessa siffror skulle vara så värst mycket mer tillförlitliga.

Vänligen Nils-Gunnar Nordlund

 
Skicka den här texten/blogginlägget Skriv Ut Det Här Inlägget

Skriv en kommetar till “Mera Västtrafik:”

United States Den här flaggan kommer att visas tillsammans med din kommentar (på första 'nivån').


Pga av spam så går det inte längre att sk prenumerera på kommentarer till inlägget.
Dessutom, din kommentar visas inte förrän jag godkänt den.

Proudly powered by WordPress. Temat (layout) gjort med WordPress Theme Generator.
Copyright © blogg.ngn.nu. All rights reserved.
Creative Commons License NGN-Konsult © 2007
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Sweden License.