Bild på bloggens författare

Nisse

blogg.ngn.nu

Tiden före (historiken) till den här bloggen finner du här
(fast jag är 'snart' klar med att ha överfört 'allt', hit):
ngn_blogga_nu

tor 22-sep-2005 11:16Operationen:
7 dagar kvar. Idag har jag sluta äta mitt läkemedel mot värk. Det beror på att det dessutom är ett s.k. antiinflammatoriskt (mot inflammationer) läkemedel. Och dessa, med flera, typer av läkemedel kan påverka läkningen efter operationen på ett negativt sätt.

Media:
————– ttela ————–
Ledaren:
Hmm, det verkar faktiskt som om Pentti Virkberg inte är från Liberala Nyhetsbyrån? Han verkar till och med vara en av de anställda på ttela?
Han skriver om ”plusjobben” och fackens roll. Och slutmeningen är ju inte så tokig: ”Vad är det för fel på en politik som kan ge meningsfulla (om än inte fasta) jobb i stället för meningslöst stämplande och utsiktslöst letande efter arbete?”
Den formuleringen ställer jag upp på.

Debatt:
Ska också kommentera en sak som Kristina Nadelius (fp) berör i sin debattartikel. Läs alla punkterna igen och lägg märke till begreppet ”möjlighet” med olika böjningar. Det betyder att man erbjuds något med det är inte alls säker att det blir så. Det kan finnas ”omständigheter” som inte gör det ”möjligt”.
En annan ”slagdänga” kommer fram här, och det är: ”ökad valfrihet”. Kära läsare. Det där är ni mitt upp i nu. Ni kan välja; elleverantör, telefonoperatör, PPM-fonder, vårdcentral, för att nämna några som tidigare varit offentliga (statliga). Vi kan sedan lägga till mer privata aktörer, traditionella sådana; försäkringsbolag, banker och bredbandsleverantörer.
Har detta ökat min valfrihet? Ja kanske? Men eftersom förvirringen är större än valfriheten så har det snarare skapat en inskränkning i min totala valfrihet. Jag får ju mindre tid över till annat när jag måste lägga en massa tid på att välja?
Och av vad jag har förstått så har denna valfrihet och ökade möjligheter inte gjort att det blivit billigare. Är det någon som kan beskriva det för mig i så fall?

Insändare:
Pernilla Gunther (kd) säger att (kd) inte vill försämra sjukpenningen. Dessutom förkommer siffror jag inte känner igen, i samband med a-kassenivån, visst är väl 60% med någonstans i alliansens förslag. Och sedan hävdar PG(kd) att (kd) inte godkänt någon försämring av sjukpenningen och att alliansen inte är enad om någon nivå. Är inte det ren och skär lögn?

Signaturen ”SVIKEN” tar upp något som jag känner att jag är okunnig om. Utöver all moms, betalar vi kommunalskatt och statlig skatt. Betalar vi en regionskatt också? Eller avses den del av den statliga skatten som fördelas ut till regionerna?
Kan någon upplysa mig?
Har skickat följande fråga till skatteverket- Servicejouren:
”Bor i Vänersborg. Läser idag i tidningen (ttela) om att VGregionen höjt en regionskatt som de lovat sänka som de sedan inte gjort.
Min fråga är, finns det någon specifik "regionskatt"?”
, så får vi se vad de svarar, om de svarar.
Och det kom ett ”blixtsnabbt” svar:
”Det har jag aldrig hört, kan det vara kommunalskatten som avses?
Med vänliga hälsningar
Lars-Erik Larsson
Skatteverket, Servicejouren”

Politik:
På sidan 22 ser ni en bild på en marknadsspecialist, Anders Källström. Han kallas ”visionär”. Jag citerar en fras uttagen ur sitt sammanhang:
”Direktörer och kapitalister är bara uttolkare av vad världens konsumenter bestämmer.”
Det skulle i så fall betyda att reklamen är meningslös? Är reklam bara ett ”spel för gallerierna”?
Nä, jag tror att den ”gubben” är sponsrad av SAF.

Nyheter:
Sidan 6. Se där! ETT brott mot barnkonventionen uppklarat. Familjen Ilic hälsas välkommen in i det Svenska samhället.

Barnporr: Jag förstår inte vad som rör sig huvudet på de som ”omsätter” barnpornografi? När det gäller den typen av människor så känner jag hur min pacifistiska, ödmjuka, förlåtande, förstående och snälla sida brutalt knuffas åt sidan och i stället tornar det upp sig ett monster, inom mig, som kräver dessa personers omedelbara kastrering eller något annat utomordentligt taskigt och kännbart.
Men när jag sansar mig så inser jag ju att detta är tragiska, sjuka personer med trasiga psyken som helt tappat greppet om vad som är rätt och fel. Med djupa vanföreställningar om vad som är upphetsande.
Och jag hoppas att våra polisära myndigheter (polisen & säpo) fortsätter jaga dessa med blåslampa.

Vårdgarantin: Klaras inte. Är det någon som är förvånad?

Holmens parkinsonsjuka: Det finns många förnedrande rättsrötor. Detta är väl en av dem.

Ahmed Yusuf Ali: Jag undviker att ha en åsikt. Källgranskning är ju omöjlig. Rent känslomässigt vill jag dock uttrycka att det verkar fruktansvärt och djupt tragiskt.

”Rita”: USA ”anfalls” återigen av en naturkatastrof. Det kanske är dags att göra som den undanträngda, förföljda minoriteten, ursprungsbefolkningen indianerna; Bosätta sig i inlandet. Galenskapen i att ha större bosättningar vid kusterna insåg urbefolkningen för tusentals år sedan.

Irak: Vad gör Britter och Amerikanare i Irak? De skulle ju ”fixa” till demokrati?

Fordonsbränslen: Ska det inte gå käpprakt åt helsike så måste konsumenterna sluta köpa bensindrivna bilar och endast satsa på s.k. hybridbilar.
Med hänvisning till ”visionären” på sid 22. Här är något kunderna vill ha. Hur snabbt svarar/svarade ”Direktörer och kapitalister” på det?

Mode: Jag tycker det är ”skrämmande” att se dessa ”ickemänniskor” visa upp vad som ska vara ”mode”. ”Mjuka former och massor av volym” lyder en rubrik. Och så tittar man på hur kropparna ser ut på modellerna? ”Kantiga och emliga”. (Emlig = sjukligt mager).

Tjänstepensionerna & PPM: Tro mig, där blir vi blåsta, allihop!

Serier:
ZITS segrar idag.
———————————–

Idag är en bra dag – för eftertanke.

 
Skicka den här texten/blogginlägget Skriv Ut Det Här Inlägget

Skriv en kommetar till “God Förmiddag!”

United States Den här flaggan kommer att visas tillsammans med din kommentar (på första 'nivån').


Pga av spam så går det inte längre att sk prenumerera på kommentarer till inlägget.
Dessutom, din kommentar visas inte förrän jag godkänt den.

Proudly powered by WordPress. Temat (layout) gjort med WordPress Theme Generator.
Copyright © blogg.ngn.nu. All rights reserved.
Creative Commons License NGN-Konsult © 2007
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Sweden License.