Bild på bloggens författare

Nisse

blogg.ngn.nu

Tiden före (historiken) till den här bloggen finner du här
(fast jag är 'snart' klar med att ha överfört 'allt', hit):
ngn_blogga_nu

mån 19-sep-2005 10:50————– ttela ————–
Ledaren:
Bäste Håkansson och övriga i redaktionsledningen. Jag vet inte om Ni missat det men det bor väl inte endast Liberaler i tidningens upptagningsområde?
Nog borde Ni väl ha fler kompetenta ledarskribenter att tillgå än de från Liberala Nyhetsbyrån?
Jag vet att politik är jätteviktigt men är inte det ganska uttjatat på ledaren nu det sista? Och vad är det för nytt med det som David Nyström från Liberala Nyhetsbyrån skriver? Politiken är en jäkla soppa! Och att de får ihop det i slutändan är ett rent mirakel.
Sedan finns det väl ingen som vill benämna sig som politisk sakkunnig som kan tänka sig påstå att ett ”regeringsskifte” skulle ge dramatiska politiska återverkningar? Att: ”Nu jävlar blir det ordning! Nu blir det bättre!” Tror man det då är man utomordentligt naiv. Mer än vad jag är. Och det vill inte säga lite det.

Nyheter:
Strömmarn: Tja? Kanske? Kan gå? Snygg vy för de som kommer inseglandes in mot Vänersborg.
MEN! Jag vet inte om jag vill ha ett större ICA Kvantum. Jag handlar där idag bl.a. för att ICA MAXI och Coop Forum (Överby) är för stora. Avstånden blir för stora och överblickandet omöjligt. Inte ens personalen vet var grejorna finns.
OCH så undrar jag om det är så klokt att bygga bostäder på kanalens västra sida? Hur länge sedan var det som det var översvämningsproblem, på den ”ön”?
Vi kan inte lita på att Vattenfall fortsätter att ”övertömma” Vänern så som de gör nu. Landhöjningen är större i norra delen av Vänern än i den södra. Det innebär att vattennivån kommer att stiga i vår ända. Om nu inte Vattenfall fortsätter att låta vattnet ”forsa” iväg.

Försäkringsbolagen: Det Ni läser på sidan 7 kan bli en mer utbredd verklighet för samtliga om Vi tillåter en ökad privatisering av det Svenska trygghetssystemet och då tänker jag på Försäkringskassan, i första hand. Nu är ju F-kassan ingen ”gulle-gull”-myndighet, i sig. De har ju anammat ”tuffare tag” och ”Vi måste uppfylla målen.” m.fl. deviser som faktiskt i mångt om mycket hör hemma i den privata marknadsstyrda verkligheten.
Det Lasse Gilmsjö, Trollhättan, råkade ut för 1996 är tragiskt och hemskt och omänskligt samt cyniskt och endast, givetvis, inriktat på pengar. När man kontaktar ett försäkringsbolag.
De läkare jag är i kontakt med, nu, menar att de besvär jag har nu, kan ha att göra med en Whiplash-skada som jag ”ådrog” mig för ca 30 år sedan.
Och så läser man här att den skada Lasse har, inte kan ha med olyckan sex-åtta veckor tidigare att göra, då han stillastående, i sin bil, blev påkörd bakifrån av en annan bil med en hastighet om 70-90 km per timma?
Ni ska veta det att försäkringsbolagens handläggare och konsulterande läkare gör vetenskapliga samband som inte är upptäckta i verkligheten. I sin praktik kan sedan samma läkare arbeta i motsatt vetenskaplig inriktning. Här är det verkligen PENGAR som styr!
Ett tips; till er som är friska och går till läkare och annan vårdgivare, be att få läsa vad som skrivs. Det kan vändas emot er i en framtid!
För mig är det kört, att teckna privat sjukförsäkring, är man opererad i nacken så finns det inte ett försäkringsbolag som vill ta i en med tång ens. Det enda de erbjuder, i så fall, är olycksfallsförsäkringar.
1999 tecknade jag en ”inkomstbortfallsförsäkring” i händelse av långtidssjukskrivning, av Folksam. Tyvärr blev jag ju sedan långtidssjukskriven. Det kändes då skönt att ha tecknat den där försäkringen och givetvis anmälde jag att jag ville ”ta ut den”.
Då blev jag anklagad för försäkringsbedrägeri! Och att jag fart med osanning!
I samtalet med försäkringssäljaren frågade jag specifikt om en, då inom aktuell femårsperiod, ”golfarmbåge” som jag sökt för och fått behandlig mot och nu var bra. Jag fick då svaret att ”Det är ju ingen riktig ’sjukdom’, så det behöver du inte bry dig om. Kryssa du i att du inte varit sjuk tidigare.” Och så gjorde jag.
Det visade sig senare att försäkringsbolaget Folksam såg ett vetenskapligt (odokumenterat icke verifierat) samband mellan mitt diskbråck (det var det som då gällde) och den ”gamla” golfarmbågen. Och eftersom jag ”ljugit” och att det då fanns ett ”samband” så beslutades att jag inte skulle få ut något på försäkringen. Punk slut! Går inte att överklaga, etc. Jag har aldrig före det eller senare känt mig så kränkt.
Jag hoppas innerligt att Lasse har en bra advokat som lyckas vända det så att det blir försäkringsbolaget som ska bevisa att det inte finns något samband mellan olyckan och Whiplash-skadan. Advokaten ska ihärdigt och konsekvent bemöta försäkringsbolagens alla påståenden med orden: ”Bevisa det”.

Västtrafik: Nja, vete fan om inte deras egna siffror är ”friserade”. Men jag är försiktig, jag är inte insatt i det där numer.

Kortsvindel: Kan inte de som vill handla över nätet för en billig penning erbjudas en kortläsare? Det skulle ju öka säkerheten avsevärt.

Snällhet: Tänk att det finns en bok skriven om det jag känner? ”Konsten att vara snäll” av Stefan Einhorn. Kanske en bok att investera i och läsa så att jag blir stärkt i min övertygelse.

Serier:
Klar vinnare: ZITS. Och ni som följt ”dagsstripen” begriper av vilken anledning.
———————————–

Akta Er för försäkringsbolag – ”De bara luras, bara, bara luras och luras om igen!”

 
Skicka den här texten/blogginlägget Skriv Ut Det Här Inlägget

Skriv en kommetar till “Media:”

United States Den här flaggan kommer att visas tillsammans med din kommentar (på första 'nivån').


Pga av spam så går det inte längre att sk prenumerera på kommentarer till inlägget.
Dessutom, din kommentar visas inte förrän jag godkänt den.

Proudly powered by WordPress. Temat (layout) gjort med WordPress Theme Generator.
Copyright © blogg.ngn.nu. All rights reserved.
Creative Commons License NGN-Konsult © 2007
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Sweden License.