Bild på bloggens författare

Nisse

blogg.ngn.nu

Tiden före (historiken) till den här bloggen finner du här
(fast jag är 'snart' klar med att ha överfört 'allt', hit):
ngn_blogga_nu

lör 17-sep-2005 11:11————– ttela ————–
Ledaren:
Svenska kyrkan: Den särställning Svenska kyrkan har bygger på konservatism. Ett bevarande av det gamla, fina och trygga. Jag tycker också att Svenska kyrkans ”avknoppning” skall ske fullt ut. Givetvis ska denna religionsutövning existera på samma villkor. Den bör alltså betraktas som vilken ideell förening som helst. Det tycker jag är ett rimligt krav.
Sedan förstår jag inte riktig av vilken anledning Stina Morian från Liberala Nyhetsbyrån (Varifrån annars? Finns det inga andra ledarskribenter?) hugger så vilt både till höger och vänster. Jag har läst ledaren fler gånger nu och begriper inte riktigt vart hon vill nå, med huggandet?

apropå:
Kul när chefredaktören gör ett av sina sällsynta inhopp i samhällsdebatten.

Nyheter:
Den största nyheten är tydligen att politiken har börjat visa sig ute. Det är ju i och för sig spännande och kanske det är en stor nyhet. Men brukar de inte bete sig sådär inför valrörelsen? Blir folkliga och nära.

USA & katastrofer: På sidan 17 kan man läsa en artikel som i alla fall får mig att tänka på strutsar.

Husbåten i Vänersborgs Vassbotten: Om det hade legat en lika stor eller större motorbåt uppankrad på samma plats vad är det då som gäller. Undrar jag som inte är insatt i dessa regler.

Biskopar: Om nu en egentligen icke legitim ”biskop” väljer att ”ställa sig utanför” och sedan hävdar att han ”står innanför” och dessutom hävdar att han representerar den ”rätta” Gudstron, då undrar jag om inte denne ”rättrogne” skulle byta religion helt och hållet? Någon som kan känna på sig vilken religion jag kan avse?
Bortsett från det och att ”den religionen” är knas så anser jag att det är bedrövligt att teologiskt skolade människor ska uppvisa sådan trångsynthet. Vad i Himmelska Makter vinner De på det?

Trafikskadade & Försäkringsbolag: Det är rätt, fram med försäkringsbolagens cynism.

Alkohol & Frontallob: Ja vad säger man? Hur mycket mer forskning ska det behövas innan ”folk” fattar att alkohol inte är speciellt nyttigt utan snarare tvär om.
Här är det kanske dags att påpeka (igen), jag är inte nykterist. Det är bara det att jag ser inget problem i att alkoholen kostar. Och att jag har insikten om att det är klokt att vara mycket restriktiv i all kontakt med alkohol. Och jag vet också att jag skulle, utan vidare, helt klara mig utan den. Det är bara det att jag har ingen lust att anstränga mig.

Politik:
”Tack och adjö till riksdagen”, säger en rubrik om Nils-Erik Söderqvist(s). Han ska dra sig tillbaka med politikerpension och göra saker han tycker om. Jag känner inte N-E S(s) och har inte följt den gärning han gjort inom riksdagspolitiken.
Däremot var jag med på det nomineringsmöte där N-E S(s) utsågs som riksdagskandidat. Jag säger bara så här: ”Det var ingen lustig tillställning.” Och nu hoppas jag att Vänersborgs Arbetarkommun lyfter fram den ”motkandidaten” som då var aktuell. För det var den jag röstade på då.

Kultur:
Robert och Håkan: Lycka till!

Robert Gustafsson: Är han kult eller va’?

Serier:
Idag var det ingen strip som stack ut. Var är skratten? Men, HÄLGE utses till dagens vinnare.
———————————–

Tänk va' mycke' de' finns å läsa?

 
Skicka den här texten/blogginlägget Skriv Ut Det Här Inlägget

Skriv en kommetar till “Media:”

United States Den här flaggan kommer att visas tillsammans med din kommentar (på första 'nivån').


Pga av spam så går det inte längre att sk prenumerera på kommentarer till inlägget.
Dessutom, din kommentar visas inte förrän jag godkänt den.

Proudly powered by WordPress. Temat (layout) gjort med WordPress Theme Generator.
Copyright © blogg.ngn.nu. All rights reserved.
Creative Commons License NGN-Konsult © 2007
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Sweden License.