Bild på bloggens författare

Nisse

blogg.ngn.nu

Tiden före (historiken) till den här bloggen finner du här
(fast jag är 'snart' klar med att ha överfört 'allt', hit):
ngn_blogga_nu

fre 16-sep-2005 9:17Operationen:
13 dagar kvar.

Hunden:
Vi är försiktigt optimistiska med en skvätt av pessimism. Än så länge verkar hon må bra. Men vi är tveksamma till hur det ”nya” färskfrysta fodret KLASS egentligen ”processas” i vår hunds mag- och tarmsystem.
I morse hade hon tydligen ”bråttom” ut. Kan bero på att jag kände på mig att hon egentligen behövde ”lätta på trycket” redan i går kväll. Men så fick hon ”syn” på något och blev totalvispig. Och då låser det sig liksom för henne så det vara bara att gå in.

Hälsa:
Rätt så OK generellt sett. Just nu har jag dock besvär med illamående och värk i ljumsken, högerarmen och högerbenet.

Media:
————– ttela ————–
Ledaren:
Bra ledare. Men jag är mentalt handikappad när det gäller FN. Har liksom inte koll på deras ”helhet”. Men det verkar ju vandra i en positiv riktning.

Nyheter:
På första sidan och på sidan 6 behandlas omhändertagande av barn. Detta sker efter noggrann provning och ”manglas” i flera instanser. Att det skulle bli fel kan givetvis inte uteslutas, men jag vill påstå att det är utomordentligt sällsynt.
Med den bakgrunden förstår jag inte rubriksättarens syfte? Vad är det för nyhet som tidningen egentligen vill framföra? Artikeln är saklig och objektiv. Så kan då någon förklara av vilken anledningen jag får motsatta känslor när jag läser rubrikerna: ”Över 200 barn tvångsvårdas” samt: ”Omhändertas med tvång”.
Orden i rubrikerna är ju i sig inte felaktiga. Det är över 200 barn som omhändertas med hjälp av tvångsåtgärder (de lagar och regler handläggarna är satta att följa).
Men jag får en känsla av att rubriksättaren vill väcka en slags känsla av att detta är något fel som inte skulle få förekomma. Är det någon mer än jag som får den känslan?

Politik:
Lidl’s eventuella placering i Hagaparken vill jag göra till en politisk fråga. Det är väl inte allvarligt menat? Att, vad blir det, 2000 kvadratmeter av Hagaparken ska avsättas för en affärsverksamhet? När det på ”andra sidan vägarna” ligger stora industrimarker? Där dessutom en del är till uthyrning och en del är till försäljning.
Har ”gubbarna” och ”gummorna” i byggnadsnämnden något som helt som fungerar bakom pannbenet så avslår de givetvis denna ”ändring i” detaljplanen.
Nu vet inte jag hur det sedan tidigare är beslutat om Hagaparken ska få vara park eller om den i detaljplanen är tänkt som industrimark, eller ”etableringsmark”.
Gamla Saab-ana står och förfaller. Det är en trögskalle i Karlstad som äger den lokalen. Se till att det blir snurr där i stället. Det är väl en godkänd placering av Lidl?

Även länderna i Afrika vill jag göra politik av. Världsbanken har mycket blod på sina ”marknads”-händer. Det är världsbanken som stimulerar utländska investerare att etablera verksamheter i Afrikanska länder för att främst utvinna naturtillgångar. Givetvis hamnar inget av dessa pengar i de aktuella länderna. Det är en ekonomisk utsugningspolitik i gigantiska mått. In – ta det som är lönsamt – ut igen. En av ”effekterna” är ett skapande av despotiska regimer där ”de styrande” blir rikare och rikare medan befolkningen lämnas åt sitt öde. På sidan 18-19 kan ni läsa ett av många exempel på storfinansens ”bieffekter”.
Det är detta FN bl.a. är satta till att motverka och då främst via det s.k. "Millenniemålet".
Fundera nu lite på vad det kommer sig att USA har varit stor motståndare till just det "målet". Den officiella versionen är att USA inte kan acceptera miljökraven.
Här ska vi nu fundera lite. Hur kan DU och JAG bidra till att förebygga de omänskliga lidanden som nu sker i Uganda, Nigeria etc?

Kultur:
Linn Smärgel är medlem i Västlapparna. Jag känner henne. En utomordentligt trevlig tjej.

Serier:
Om man har följt serierna ett tag så kan man utse ZITS till dagens vinnare. Men den är i sig (fristående) ingen höjdare och de övriga hade också en ”låg” profil, i dag.
———————————–

Bägge fötterna på marken – gräv där du står!

 
Skicka den här texten/blogginlägget Skriv Ut Det Här Inlägget

Skriv en kommetar till “God Morgon!”

United States Den här flaggan kommer att visas tillsammans med din kommentar (på första 'nivån').


Pga av spam så går det inte längre att sk prenumerera på kommentarer till inlägget.
Dessutom, din kommentar visas inte förrän jag godkänt den.

Proudly powered by WordPress. Temat (layout) gjort med WordPress Theme Generator.
Copyright © blogg.ngn.nu. All rights reserved.
Creative Commons License NGN-Konsult © 2007
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Sweden License.