Bild på bloggens författare

Nisse

blogg.ngn.nu

Tiden före (historiken) till den här bloggen finner du här
(fast jag är 'snart' klar med att ha överfört 'allt', hit):
ngn_blogga_nu

tor 15-sep-2005 9:20Operationen:
14 dagar kvar!

Tandvård:
11:40 ska jag till tandläkaren. Definitivt något jag aldrig ser fram emot.

Motion:
Jag har träningsvärk? Det är sant, i överarmarna. Och det beror på att F&S-ledaren Gunilla nu börjat med Ki-jympa på tisdagarna kl 19-20 på Onsjö i Vänersborg. Det är en jympa där man använder armarna mer kraftfullt. Övningarna har mer kampsportskaraktär. Slag, sparkar och pareringar.

Media:
————– ttela ————–
Ledaren:
Så ja, Hanna Wiberg, nu blir det bättre! För oss läsare är det alltid en fördel att få presenterat två sidor av samma mynt. För det är precis sådan verkligheten är. Allt har en bak- och framsida.

Nyheter:
De respektlösa och socialt obegåvade ungdomarna är gripna. Snyggt jobbat!
Nu gäller det för oss alla att fortsätta det förebyggande trygghetsarbetet. Stävja respektlöshet, social avvikelse och okunskap i dess linda.
Och det är DU och JAG som ska göra det! Tillsammans med myndigheter och "samhället".

Klotter: Bort med det så fort som möjligt, det är bra! Men att föreningen själva ska stå för hela kostnaden? Är det någon som har goda idéer om hur detta kan finansieras på rättvisare sätt?
För det är väl så att de klottrare som ”åker fast” får betala skadestånd till drabbade? Nu menar inte jag att detta skulle vara en befriande ”god idé”. De måste till likväl. Något ”annat” som ”ligger ute” med pengarna ”så länge”.

Nollvisionen: Menar Hans-Olof Ekelöf att MC och mopeder, ja alla tvåhjulingar måste bort från vägarna för att ”nollvisionen” ska bli en realitet?
Det absolut säkraste är väl i så fall att förbjuda flerhjulingarna på våra vägar? Vilket jag givetvis inser är fånigt orealistiskt. Men ändå? Sedan verkar ”nollvisionen” vara väldigt vägfokuserad. Sitter inte de mesta problemen till trafikfarlighet i huvudet på bilförarna?
Och var är diskussionen om nolltolerans? Inte en promille inte en miljondels gram droger i en människokropp som kör bil.
Nu är det ju inte nollvisionivrarnas fel att alkohol- och drogliberalismen lobbar friskt för att nolltoleransmålet ska misslyckats. Här har vi två visioner, mål som båda vill gott men är på väg åt rakt motsatta håll. [not: 23 feb 2011: kanske mer rätt: 'kollision']

Omyndigt ölköpande: Tycker nu en majoritet av Svenska folket att vi ska ha en liberalare syn på alkoholens pris och tillgänglighet så är det kanske inte så konstigt att det är som det är? Föräldrarna till omyndiga ölköpande ungdomar skulle väl antagligen själva köpa ölen men de orkar inte. Och givetvis är även både butikspersonal och affärsföreståndare påverkade av samma lobbyism.

Ramlande lyktstolpar: Skitläbbigt att lyktstolpar kommer farande utan förvarning. Det skulle inte jag vilja uppleva. Men är det sant att det skulle bero på kissande hanhundar? Bäst att ni hanhundsägare har med egen stolpe i fortsättningen. Det räcker ju med en ca 1,5 meter långt stuprör i plast. Inte så tungt att bära och så sätter ni ned den vid lämpliga mellanrum. Eftersom hanhundars kissande är ett inpinkande av revir så kan det vara ide att bilda förening med övriga hanhundsägare och så kan ni låta era plaststolpar cirkulera. Eller va fan! Gräv ned ett gäng plaststolpar utmed ritualrastvägen. Problemet löst! Inga mer fallande lyktstoplar.

Kristin Tallbo: Lycka till! Mina tankar är (bl.a.) med din pappa.

Rymdjakten: Välfärdsländerna lägger ned miljoner miljarders pengar på rymdindustrin. Mycket kommer vår värld till godo. Men är det verkligen det bästa sättet att använda alla dessa pengar på? Varför söka liv på andra planeter när vi inte kan hantera våra egna liv här på jorden? Av vilken anledning är vetskapen om universums födelse av så otroligt stor vikt?
Själv tycker jag det är jättespännande med rymden och läser och lär mig gärna om det. Men är det så rackarns viktigt, egentligen? Är det inte mer att: ”Vända blicken bort från de reella problemen?”

Politik:
Det verkar hända saker i FN? Är noll insatt. Men artikeln, på sidan 18, andas optimism. Och det är ju utomordentligt trevligt!

Artikeln på sidan 18-19 är mindre optimistisk. Kommer det någonsin att bli frid i IRAK?

Den 18:e är det kyrkoval! Det glömmer Ni väl inte?

Övrigt: Kan inte låta bli att småle åt artikeln på sidan 24 där Lilla Edets ekonomichef Johan Fritz ler lite småmysigt in i Wille Schnorrenbergers kamera och så handlar artikeln om att Lilla Edet får minskade skatteintäkter.
Och låt er inte luras av frasen: ”budgeterat överskott på 6,9 miljoner”. ”Budgeterat” betyder att det inte finns utan bara att det är tänkt så.
Det är ungefär som med min ekonomi. Jag avsätter i budget, varje månad 3250 SKR. Det låter ju mycket och bra, eller hur? Men om jag också talar om att jag har ett ständigt underskott om ca 5000-6000 SKR, hur ter sig verkligheten då?

Serier:
Botten, botten och mera botten! Men om man nu ska skrapa upp något från botten så är det ZITS som flyter upp lättast. Tätt följd av HÄLGE och sedan LABAN.
———————————–

Här skiner solen!

 
Skicka den här texten/blogginlägget Skriv Ut Det Här Inlägget

Skriv en kommetar till “God Morgon!”

United States Den här flaggan kommer att visas tillsammans med din kommentar (på första 'nivån').


Pga av spam så går det inte längre att sk prenumerera på kommentarer till inlägget.
Dessutom, din kommentar visas inte förrän jag godkänt den.

Proudly powered by WordPress. Temat (layout) gjort med WordPress Theme Generator.
Copyright © blogg.ngn.nu. All rights reserved.
Creative Commons License NGN-Konsult © 2007
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Sweden License.