Bild på bloggens författare

Nisse

blogg.ngn.nu

Tiden före (historiken) till den här bloggen finner du här
(fast jag är 'snart' klar med att ha överfört 'allt', hit):
ngn_blogga_nu

lör 10-sep-2005 10:1219 dagar kvar till operationen.

Media:
————– ttela ————–
Ledaren:
Ledaren och artikeln på sidan 16 behandlar en märklig företeelse. Moderater föreslår att man med hjälp av (olagligt) bidragutnyttjande ska kunna stanna hemma och ta hand om sina barn. De vill alltså föreslå ett slags bidragsfusk? Moderater? Är inte de bland de främsta motståndarna till bidragsfusk i allmänhet och till bidrag i synnerhet?
Nu anser ju jag att ALLA ska vara motståndare till vilket fusk det nu må vara.
Men är egentligen Moderaternas utspels så konstigt?
Ibland har jag en känsla av de, och många med dem, resonerar som så att: ”Finns det nu tokiga regler och bidrag se då till att utnyttja dem, för egen vinning, så mycket det går”.
Det finns ett annat underliggande syfte med det resonemanget och det är att skapa en grogrund för tankar om ”bidragets vansinne”, gäller även skattesystemet. ”Se vad tokigt det är, ta bort det!” Det privata initiativet, entreprenören, är mycket bättre, än den bidragstokiga, byråkratiska, ineffektiva, känslokalla offentliga omsorgen. Ja, jag menar alltså att det är så de med BORGERLIGA VÄRDERINGAR resonerar.
Och alla entreprenörer inom det privata initiativet är ju givetvis inte av ondo. Flertalet står bakom många goda initiativ i vårt samhälle. Min åsikt är dock att de ska hålla fingrarna borta från den offentliga hälso- och sjukvården. Jag ser ingen som helst anledning att ”konkurrensutsätta” den. Jag är stark motståndare till att man på vilket sätt det nu månde vara gör en vinst eller profiterar på ohälsa.

Insändare:
Jag skickar in en till ttela och bemöter signaturen TRÖTTNAT. Och jag formulerar den enligt följande:
”Bäste TRÖTTNAT.
Jag förstår din förtvivlan. Det måste vara svårt. Men om ni nu är så många så är det väl bra att det skapas ”motvikt”. Detta med spriten medför en massa problem, lidande och svårigheter som just du, och "ni", kanske inte ser. Om Göran Perssons utspel i stället lytt: ”Sänk spritskatten, så dör fler!” Hur hade då reaktionerna sett ut? I Finland har de gjort det Persson föreslår och nu ångrar de sig. Tråkigt nog valde Persson det populistiska: ”opium åt folket”.
Nä, EU-POLITIKER visa KURAGE och kräv begränsning av införselkvoterna i stället!
Alkoholen skadar den Svenska samhällskroppen mer än den gör nytta i enskilda kroppar. Och det gör även övervikt och rökning!
Nils-Gunnar Nordlund (född: 1955)”

Nyheter:
Jag lider med Frändefors.

Jag förutsätter att läkare endast sjukskriver de sjuka och att de gör det utifrån sin medicinska profession. Det är utomordentligt tokigt att de tvingas skriva längre sjukperioder p.g.a. långa vårdköer och byråkratisk Försäkringskassa.

Politik:
Glöm inte kyrkovalet! Rösta den 18 september!

Serier:
Svårt. Ingen tydlig fullpoängare. Men jag väljer: BIZARRO. Mest p.g.a. att den väcker filosofiska tankar om att hur det egentligen ser ut om vi studerar oss själva på ett helt objektivt och värderingsfritt sätt.
———————————–

 
Skicka den här texten/blogginlägget Skriv Ut Det Här Inlägget

Skriv en kommetar till “God Morgon!”

United States Den här flaggan kommer att visas tillsammans med din kommentar (på första 'nivån').


Pga av spam så går det inte längre att sk prenumerera på kommentarer till inlägget.
Dessutom, din kommentar visas inte förrän jag godkänt den.

Proudly powered by WordPress. Temat (layout) gjort med WordPress Theme Generator.
Copyright © blogg.ngn.nu. All rights reserved.
Creative Commons License NGN-Konsult © 2007
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Sweden License.