Bild på bloggens författare

Nisse

blogg.ngn.nu

Tiden före (historiken) till den här bloggen finner du här
(fast jag är 'snart' klar med att ha överfört 'allt', hit):
ngn_blogga_nu

sön 4-sep-2005 10:44Hunden:
Vi testar just nu något barf-liknande. Det kallas ”KLASS” hundfoder och vi köper det på Byrackan i Vänersborg. Det är frysta ”korvar” om 500 gram ”råa grejer”. En korv kostar 10 SKR och en låda om 20 kostar 175 SKR. Vår Tessie väger 18 kg så vi har räknat fram att hon kan klara sig på en korv om dagen om hon får lite extra t.ex. rotfrukter, grönsaker och frukt. Sedan har hon ett oxben som hon älskar att gnaga på.

Än så länge verkar det gå bra och hon gillar det. Prismässigt hamnar det i nivå med torrfoder i mellanprisnivå.

barf:
Den första som fick större publicitet var den australiensiske veterinären Ian Billinghurst, som också myntade uttrycket BARF. Det är något av ett skämt, för på engelska betyder det att kräkas, men i detta fall var det ursprungligen en förkortning av "Bones And Raw Food" (=ben och rå mat), numera avses "Biologically Appropriate Raw Food" (=biologiskt lämplig rå mat).
Källa: www.willas.net/barf/

Hälsa:
Jag bestämde att idag skulle jag ha ”vilodag”. Nu är det ju inte bara jag som bestämmer sådant? Ett par nya gardinstänger skulle upp.
Jag inser att det är nödvändigt med förnyelse emellanåt. Men den konservativa delen i mig inser inte riktigt det. Kan inte det som är snyggt få vara snyggt? Är ett mantra t.ex. Ett annat: ”Pilla inte i det som fungerar.”
Annars är det relativt OK, just nu. Det tar ca 45 min innan medicinen verkar och det gör den nu. Så då får man ju passa på att vara lite aktiv.
Ett av de mest irriterande besvären jag har är att jag inte har någon hudkänsel på halva höger tumme. Ruggigt obehagligt. Det känns som om man inte har någon hud. Som om ”köttet” har direktkontakt, så att säga. För det mesta går jag och håller tummen i min knutna näve. På så sätt kommer den inte i kontakt med t.ex. tyg. Tyg är det som skapar det mesta obehaget.
Tråkigt nog är just detta besvär ett av dem som inte kommer att försvinna efter operationen. Just den delen av nerven, vid halsryggraden (C6) är sannolikt permanent skadad. [not: 19/2-2011: Jag hade rätt.]

Ha en bra dag!

 
Skicka den här texten/blogginlägget Skriv Ut Det Här Inlägget

2 Kommentarer till “God Morgon!”

  1. minib Sweden

    Vi, skall tänka på att ge Barf till Ville..

  2. Ville Sweden

    Jag, har oxå mina vilodagar med följd av utfrågningar om vi verkligen skall bo ihop..

Skriv en kommetar till “God Morgon!”

United States Den här flaggan kommer att visas tillsammans med din kommentar (på första 'nivån').


Pga av spam så går det inte längre att sk prenumerera på kommentarer till inlägget.
Dessutom, din kommentar visas inte förrän jag godkänt den.

Proudly powered by WordPress. Temat (layout) gjort med WordPress Theme Generator.
Copyright © blogg.ngn.nu. All rights reserved.
Creative Commons License NGN-Konsult © 2007
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Sweden License.