Ekonomi:

I omgångar har jag denna dag ägnat åt att försöka få ordning på min ekonomi. Ja, det är ju givetvis dömt att misslyckas, den är ju redan kass. Men jag försöker i alla fall hålla reda på den, försöker förstå. Så jag bättre vet av vilken anledning den är kass. Jag försöker hålla koll på mina ”onödiga” utgifter.

Vi, hustrun och jag, har för närvarande 3250 SKR var per månad.
Det ska räcka till; kläder, läkemedel, sjukvård, privat pensionssparande, prenumerationer, personliga hygienartiklar, nöjen, öl och annan ”onyttig” dryck, godis, utemat, alla tekniska prylar jag vill ha, ”vuxenleksaker”, mobiltelefonkostnader, personlig litteratur, mina hobbies för att nämna några exempel. För närvarande ligger jag ca 6000 SKR minus.

Jag tycker 3250 SKR per månad är mycket. Med tanke på att boende och basmat samt tvätt och städning ingår. Vi har också en bil, egentligen till ren ”det-är-enklare-så-transport”, den är också gemensam. Det är nästintill eländigt att jag inte kan hålla i mina pengar. [not: 19/2-2011: f.n. är 'månadspengen' nu 3150 sek och min ekonomi i är balans inklusive en buffert (tack vare ett arv)]

Det ligger på mitt ansvar att sköta ”grovtvätten”. Och det är dags för det idag. Tvättstugan är bokad mellan 17:00-22:00.

Kvällen är räddad!

1 svar på ”Ekonomi:

  1. Jag har också tvättstugan ikväll, det är så segt bara, det är bara en tvättmaskin, det tar lång tid.
    Det där med ekonomi är en historia för sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *