Bild på bloggens författare

Nisse

blogg.ngn.nu

Tiden före (historiken) till den här bloggen finner du här
(fast jag är 'snart' klar med att ha överfört 'allt', hit):
ngn_blogga_nu

tor 1-sep-2005 20:44Trimmade moppar:
Att trimma sin moped och sedan köra ”fort som f-n” verkar vara en favoritsysselsättning för testosteronstinna småpojkar. Det var det även på min tid. Jag har också kört trimmat, en gång. Jag körde ut på Hjortmossegatan i Trollhättan och då kom en polisbil, så jag ”lämnade” Hjortmossegatan och åkte hem och tog bort ”trimmet fort som f-n”. Istanes vad rädd jag blev!

Det är väl det som skiljer, respekten. Och så förstod jag att jag gjorde fel.

Idag verkar det saknas respekt. Var ute nu, nyss, och rastade hunden. Då kommer två fartkåta yngre tonåringar, i full fart, på cykelvägen. Barn vistas och leker utmed och bredvid cykelvägen. Farten är ca 60-70 km/timma. Svårt att uppskatta. Just dessa två fartkåtingar saktade faktiskt ned när de såg folk.

Men jag tänkte mer på dem som de inte såg, ett barn bakom en buske som rusar ut. Jag hoppas det inte händer.

Och så på en cykelväg? Varför inte på bilvägen? Jo de körde oskyltat och så är det lättare att smita från snuten om kör ”offroad”.

Vad kan man då göra?

Som vuxen kan du t.ex:
* Försöka känna igen dem och gå och prata med föräldrarna. Nu kan visserligen ofta föräldrarna vara lika respektlösa (läs pucko) som sina fartkåta ungar så du kan ju riskera att bli utskälld. Men likväl menar jag att det är viktigt att man säger ifrån och att det syns.
* Skriv insändare.
* Ring polisen. De har offroadmotorcyklar och kan ibland fånga dessa ungdomsbrottslingar. För jepp, det är brottsligt att dels trimma och dels köra för fort och dels köra oskyltat och dels göra det och inte ha MC-kort. Dessutom är de ju för unga för att få ta MC-kort.
* Kolla vad din egen ungdom håller på med. Be att få provköra deras moppar och kolla själv. Max 40 km/timma för EU-moped som då måste vara skyltad och max 30 km/timma för vanlig moppe.

Du kan rädda liv!

 
Skicka den här texten/blogginlägget Skriv Ut Det Här Inlägget

3 Kommentarer till “Fartkåta ungar!”

  1. Broder Sweden

    Jag, har lagt av med allt sånt där, jag har alldeles för mycket ungdomar omkring mej… Jag, vet vad det vill säga med äggkastning och respektlöshet… Jag intalar mej att det är farligare med cyklister… När man hör en moped hinner man kasta sej av vägen!! Det, är bättre med en harmonisk L-E på Onsjö….

  2. Storebror Sweden

    Nöj dig med insändare och polisen då da’.

  3. Broder Sweden

    Jag, pratar med de ungarna som är vettiga, jag är kallad som den sociala terroristen bland grannarna!De ungar som är fartkåta som jag inte känner de vågar inte möta mina ögon, när SuperZerik går förbi….

Skriv en kommetar till “Fartkåta ungar!”

United States Den här flaggan kommer att visas tillsammans med din kommentar (på första 'nivån').


Pga av spam så går det inte längre att sk prenumerera på kommentarer till inlägget.
Dessutom, din kommentar visas inte förrän jag godkänt den.

Proudly powered by WordPress. Temat (layout) gjort med WordPress Theme Generator.
Copyright © blogg.ngn.nu. All rights reserved.
Creative Commons License NGN-Konsult © 2007
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Sweden License.