Bild på bloggens författare

Nisse

blogg.ngn.nu

Tiden före (historiken) till den här bloggen finner du här
(fast jag är 'snart' klar med att ha överfört 'allt', hit):
ngn_blogga_nu

mån 29-aug-2005 22:54—————— DN måndag 29 augusti ——————
Jag ska börja med att tala om att jag inte tänker köpa någon mer DN (Dagens Nyheter).
Av vilken anledning ska jag betala 15 kronor för 18 sidor nyhetsartiklar, 7 sidor sport, 14 sidor kultur (rätt så OK), Ekonomiartiklar 6 sidor, Väder 1 sida, Serier 1 sida och nu kommer det: 58 sidor annonser varav 33 sidor utgör fastighetsannonser!
Av 104 sidor är 46 läsbara.
Tidningen borde heta ”DAGENS ANNONSER (DA)”, i stället!
Om det drar jag slutsatsen att fastighetsaffärer är det man ska syssla med samt att tidningen tydligen får mest presstöd för kultursidorna, kan det vara så?

Vad kan jag då tycka om själva innehållet? Först att min morgonblaska täcker allt som står i DN och lite till men på ett stilfullare sätt, faktiskt. Med beröm godkänt till morgonblaskan.
DN får slutbetyget: Dyrt returpapper!

”Staten slösar med hyror”. Det är riktigt ut med dem till billigare kvadratmeterkostnad. Det finns väl ingen som helst anledning att en myndighet måste ligga centralt?
I vårt Vänersborg har jag länge förundrats över Länsstyrelsen och Tingsrättens hus och dess placering, vid hamnen. Här borde egentligen äldreboendet ligga. Myndigheten kan ligga ute vid Trestad Center, på Holmängen eller Onsjö.
Men nu kom jag på en sak om vi låter det hela bero och antar att de flesta som arbetar inom Länsstyrelsen och Tingsrätten är 40-talister så kan vi ju bara låta dem vara kvar, liksom.

”Patienters hemort avgörande för chansen att klara cancer”, sid. 4. Jag kan upplysa om att detta gäller ALLA former av högspecialiserad vård.

Alkoholdebatten och då främst sänkningen av spritskatten. På sid. 7 oreras det om fördelarna med att sänka spritskatten. Och en undersökning lär visa att sänkningen endast kommer att öka konsumtionen med 2%. Räknat från när?
Sedan tycker jag att beslutsfattarna ska fundera till om vilka en sänkt spritskatt egentligen gynnar?
Och kommer det att minska privatimporten, när alkoholtörstiga personer fortfarande ”måste” köpa öl och vin billigt i Tyskland? Hänger inte spritpavorna med då av bara farten?
Jag hävdar fortfarande och bestämt med en dåres beslutsamhet att det enda vettiga vi kan göra är att begränsa införselkvoterna! Och ta våra eventuella böter för detta. Mer STAKE i politiken!

På sidan 9 kan vi läsa om en svensk i Polska rättsystemet. Då kom jag att tänka på Kalle. Hur går det för Kalle i Grekland? Någon som vet?

Sidan 16-17 kommenterar jag med: ”USA UT UR IRAK!” Och i alla andra länder för den delen också.
Jag tycker det är dags att USA riktar sin politik mot sina inre angelägenheter. En infrastruktur som håller på att rasa och en fattigdom som är ofattbar. För att inte tala om omänskliga förhållanden. De har det riktigt eländigt där borta.

Sidan 22-23. Av vilken anledning ges en kvinnoprästmotståndare så mycket utrymme?
Kan någon upplysa mig om var i ”de heliga skrifterna” (Bibeln) det står att kvinnor inte får förkunna Guds ord? Var ska jag läsa?

Kina och kläder. Ett land som så till den milda grad förföljer oliktänkande och utnyttjar arbetskraft så det är väldigt nära slaveri borde rimligtvis bojkottas helt. Vem är så naiv så den tror att vi hjälper Kina om vi köper deras ”blodiga” varor? Rik blir rikare och fattigare blir fattigare. Tror ni på något annat?

På sidan 51 hittar vi ”Läsarnas” sida. En Kaj Wahlberg från Åkersberga ”utmålar” sig väldigt bra om svensk energipolitik.
Själv tycker jag att den näringen ska tillbaka till Staten. Det finns inte en svensk kund som upplever ökad valfrihet och som kan säga att elkostnaden blivit lägre p.g.a. avregleringen. Nä, reglera tillbaka till staten!

Sport. Intresserar mig inte. Mer än att jag hoppas att Carolina fixar sitt onda och att Finnkampen vanns av Damfriidrotten!

Kultur. Har ju försökt mig på att förstå det där med islam och fundamentalism och den otroligt låga status kvinnan har. Men jag begriper det inte?

Serier. Detta var nog den sämsta samling stripar jag sett? Jag har läst flera av dem i serietidningsformat och då är de bättre. Men i stripform blir flera av dem nästintill obegripliga som t.ex. Assar och Pondus. Nemi är väl den som ändå var roligast om jag tvingar mig till att välja någon.
——————————————————

 
Skicka den här texten/blogginlägget Skriv Ut Det Här Inlägget

Skriv en kommetar till “Media”

United States Den här flaggan kommer att visas tillsammans med din kommentar (på första 'nivån').


Pga av spam så går det inte längre att sk prenumerera på kommentarer till inlägget.
Dessutom, din kommentar visas inte förrän jag godkänt den.

Proudly powered by WordPress. Temat (layout) gjort med WordPress Theme Generator.
Copyright © blogg.ngn.nu. All rights reserved.
Creative Commons License NGN-Konsult © 2007
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Sweden License.