Bild på bloggens författare

Nisse

blogg.ngn.nu

Tiden före (historiken) till den här bloggen finner du här
(fast jag är 'snart' klar med att ha överfört 'allt', hit):
ngn_blogga_nu

mån 29-aug-2005 20:11Hälsa:
Väser som f-n i huvudet men annars är det OK om man bortser från ”normala” besvär.

GBG Bo-mässa, Gårdsten:
Det här bostadsområdet som GBG valt att visa upp skiljer sig väsentligt från Amhult (nybyggnationer i naturmiljö, ”på landet”) och Norra Älvstranden (ny- och ombyggnation av varvs- och industrimark, centralt). Här fick vi uppleva en omdaning av ett betong och asfaltskomplex. Jag blev i alla fall imponerad. Mycket mera grönt. Mycket mera ”kurvor” som bryter det ”raka”. Integrering och migrering av ny teknik. Solenergi, kompostering till bl.a. växthus.

På väg till första lägenhetsvisningen stannade jag vid en uteplats och noterade en text som en person tryckt upp och ville förmedla till oss. De har ett projekt inom ramen för "miljonprogrammmet" i Gårdsten och det är att bygga på något som kallas Krydhyllan. Tydligen finns en aktionsgrupp som är mot detta och det var det budskapet texten ville föra fram.
Och härmed är det bevisat att det gick fram. Men jag har inge aning om vad protesten egentligen handlar om? Håller man på att förstöra ett naturskönt rekreationsområde? Eller är det en protest mot att det egentligen blir en "gräddhylla", ett bostadsområde för de rika? Vilket i så fall skulle bli en allt för stor kontrast mot Gårdsten? Som sagt, fattar inget.

Lägenhetsvisning Solhusen:
Här gick jag igång ordentligt! Man kunde få bastu som tillval i lägenheten. DET gillade jag! Hyrorna var ”normala”, runt 4000 SKR. Och tack vare ”energiprogrammet” så kunde man påverka sin månadsavgift.
Fast en del hus var ”skumma”, de var smalare nedtill än upptill?
Vi var inne i en liten utställningslokal och kikade på energifönster bl. a. Det som fascinerade mig var att de hade ett energifönster som man kunde skruva fast på insidan av befintlig fönsterram. Bra om man nu skulle komma över något ställe med endast englasfönster men av god kvalitet.

Lägenhetsvisning ”terrasser”:
Nu är vi en lång radda höghus där de har ”piffat” till det hela med lite större balkonger och terrasser, i en del lägenheter. Överlag i Gårdsten hittade vi bra planlösningar.
Den lägenheten vi började i var en som låg på 7:e våningen och när man gick ut på den terrassen hade man en vidunderlig utsikt. Nu kunde hustrun och jag inte njuta av detta eftersom vi inte är så förtjusta i höjder, snarare tvärtom. I denna lägenhet hade de jättestora fönster från golv till tak i vardagsrummet och de täckte, sektionsvis, två väggar i vinkel.
Här hade möbeldesignern placerat på en rund vit ryamatta ett bord med vita stolar, vit duk, vitt porslin vita ljusstakar med vita ljus. Ovanför en vit ljuskrona med smaklig mängd kristaller. Urläckert, med den vidunderliga utsikten över ett grönt ”hav” utanför.
Här kunde du hyra en etta (utan balkong eller terrass) för ca 2500 SKR.

På väg till nästa lägenhetsvisning var vi in på en av två (galleri)centrum i Gårdsten. Snyggt!

Lägenhetsvisning ”terrass”:
Visade sig vara bara en terrass? Tydligen har de valt att på varannan våning i det höghuset som var placerat närmast söder att skapa allmänna terrasser. På varannan våning hade lägenhetsinnehavarna egna terrasser. Synd att vi inte fick se dessa.

Parhus:
Vi var in till en visning av parhus på ”Salviaterrassen", tror jag. Kul planlösning förutom köket som var mörkt. Och fasaden var nog närmast en katastrof. Hu vad fult! Kan inte beskrivas, ni måste åka dit och titta själva.

Dalen:
Vi vandrade tillbaka till startpunkten via Dalen. Har hade prospektörerna jobbat bra. Man fick en ”Slottskogenkänsla”.

Mat:
Givetvis kunde vi inte lämna Gårdsten utan att testa ett av matställena. Vi fick bra mat av god kvalitet. Stället hette, Lexö.

Bensin:
På hemvägen passade vi på att stanna vid OKQ8 i Trollhättan och tanka för 08:43 (minus 25 öre per liter i rabatt). I Angered kostade bensinen 11:89, hujeda!

Bo Bra!

 
Skicka den här texten/blogginlägget Skriv Ut Det Här Inlägget

Skriv en kommetar till “God kväll!”

United States Den här flaggan kommer att visas tillsammans med din kommentar (på första 'nivån').


Pga av spam så går det inte längre att sk prenumerera på kommentarer till inlägget.
Dessutom, din kommentar visas inte förrän jag godkänt den.

Proudly powered by WordPress. Temat (layout) gjort med WordPress Theme Generator.
Copyright © blogg.ngn.nu. All rights reserved.
Creative Commons License NGN-Konsult © 2007
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Sweden License.