Bild på bloggens författare

Nisse

blogg.ngn.nu

Tiden före (historiken) till den här bloggen finner du här
(fast jag är 'snart' klar med att ha överfört 'allt', hit):
ngn_blogga_nu

lör 27-aug-2005 22:37—————– Aftonbladet lördag 27 augusti —————–
Pernilla Wahlgren, dödshotad av exet. Fruktansvärt! Men är hennes situation värre än alla andras, som är dödshotade? Är det mer synd om PW? Givetvis inte! Men varför står det då om just hennes dödshot, i tidningen? Tänker redaktionen så här: "Vi använder PW's dödshot för att egentligen rikta fokus på och kanske hjälpa alla andra, mer anonyma, personer under dödshot!" Tänker de så? Det tror inte jag. Tänker de: "Är PW dödshotad? Gör en grej om det, det säljer!" Tänker de så? Just så tror jag att de tänker. De, Aftonbladets redaktion skiter väl i om det är synd om PW eller inte. Men nu råkar hon vara kändis och då kan det sälja att i alla fall låssas att det är synd om PW.
Det finns fortfarande tid kvar för Aftonbladet att vara lite mer empatiska och det är genom att följa upp med artiklar om hur många det är som är i PW's situation och hur nu Aftonbladet tänker göra för att hjälpa alla dessa personer. Det skulle impa på mig, visst!

Kungens karusell. Kul, jättekul! Jag kan inte för mitt liv begripa av vilken anledning det finns sådant som kunglig immunitet och dito diplomatisk. Kan någon förklara det nödvändiga med detta för mig?

Tortyr? Det är väl "typ" alltid fel, eller?

Lena Askling tycker att vi ska lyssna på Kjell-Olof Feldt. Av vilken anledning då? Han är ju ultrakapitalist och tänker väldigt enkelriktat nationalekonomiskt. Han tänker som jag sköter min ekonomi – att vara satt i ständig skuld. Det går bra, nu ja, när kostnaden för skulderna är relativt låga. Men hur blir det när "räntebubblan" spricker? Ja stackars alla som då har miljonskulder på t.ex. villor. Usch!

När blev "mördandet" eller rättare levande slakt av tjur eller lustfyllt sakta plåga ett djur till döds kultur? Jag förutsätter att det är i syfte att propagera MOT detta bestialiska Spanska lustmördande slakt på tjurar. S.k. "tjurfäktning".

"Det är sjukt!" George Blecher (översatt av Claes Wahlin) text om försäkringssystemet i USA. Lysande! Och detta kära NI är det system som framför allt Moderater, Folkpartister och Centern vill ha. Ja alla borgare för den delen. Ja de som är för "fria marknadskrafter". Oops! Då åker väl Socialdemokraterna med i samma gäng!

Våldtäktsmän är också människor, 3 meter under jorden!

Noterar på sid 7 att Aftonbladet ihärdigt jobbar vidare med falsk skrämselpropaganda. Det är fåglar som dör, illa nog. Men det är inte den "bild" Aftonbladet vill skapa. I så fall hade nuvarande rubrik: "Dödligt virus i Finland" lytt: "Dödligt fågelvirus i Finland". Tänk vad enkelt det är att "luras".

Stabil uppväxtmiljö?. Jag är antagligen väldigt okunnig, men om bägge föräldrarna är läkare och så har de en intelligent son som är aktiv i något som kallas "Global intifadas", hur kan man definiera det som: "… uppvuxen i stabil medelklassmiljö…"? Det måste väl ha varit allt annat än en "stabil" uppväxt den pojken haft, med det resultatet? Eller, kan det vara så att TERRORISTER kommer just från "stabila medelklassmiljöer"? Och det är det "dolda" budskapet tidningen vill ge oss? Passa er, alla stabila medelklassföräldrar!

På sid 9, vek jag mig av skratt. Först tror man att man fått ta del av nya genombrytande vetenskapliga rön. Om "otrohetsgenen". Att tidningen väljer att döpa den till "Svennis-genen" borde ha gett varningssignaler. Men nu är jag som jag är godtrogen och naiv. Så jag läste intresserat vidare. Då är det två råttor det handlar om! Den amerikanska präriesorken och Montanasorken. Jösses! Jag "säger" inte mer.

Turning Torso, tycker jag är häftig. En bra symbol för ingenjörsteknik och arkitektur. Och kostar det så smakar det.
Vill man se mer tveksam ingenjörsteknik ska man åka till Trollhättan och studera den nya järnvägsbron. Tycker SJ och Kanalbolaget verkligen att det går fortare nu?

Någon gång ska det hända. Robert Aschberg formulerar en hel radda kloka ord! Det är rätt! Tvinga de Svenska statsråden att svara på frågor om "hur många måste dö?" för vilken fråga som helst som handlar om att förhindra lidanden. Tvinga dem att bestämma antalet.
Själv har jag t.ex. satt gränsen till max 5 dödsfall som sker på någon av mig ledd jympa. Dör så många då är jag beredd att acceptera en ändring i mitt upplägg och acceptera sanningen att jympapasset sannolikt var för tufft upplagt.

Vem bryr sig om Jude Law & Sienna Millers svartsjukeproblem?

"Gift i det gröna". Vi MÅSTE inte finna oss i alla galenskaper EU producerar. Har vi en bättre framförhållning så har Sverige alla möjligheter att vinna gehör för detta i EU. KI bör stå på sig!
Att Åke Holm resonerar som han gör kanske beror på de "giftiga ångorna"?

"Ring inte polisen – du kommer aldrig fram", sid 28. Det är sant. Har själv råkat ut för en liknande situation. Ett brott av mindre allvarlig grad kanske höll på att planeras s.k. "guldkupper". Förtvivlad person ställer sig nästan mitt på vägen och viftar och pekar mot en bil, på en P-ficka. Hörde på radion att ser man det ska man snarast informera polisen eftersom det var vanligt förekommande just i de trakterna vi då körde i. Nu kortar jag ned. Givetvis kom jag inte till tals med någon polis. Jag gav upp.

"Postkodmiljonären", vem bryr sig?

Britney, vem bryr sig?

Serier: Vinnare; "Hälge"

 
Skicka den här texten/blogginlägget Skriv Ut Det Här Inlägget

Skriv en kommetar till “Media”

Canada Den här flaggan kommer att visas tillsammans med din kommentar (på första 'nivån').


Pga av spam så går det inte längre att sk prenumerera på kommentarer till inlägget.
Dessutom, din kommentar visas inte förrän jag godkänt den.

Proudly powered by WordPress. Temat (layout) gjort med WordPress Theme Generator.
Copyright © blogg.ngn.nu. All rights reserved.
Creative Commons License NGN-Konsult © 2007
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Sweden License.