Bild på bloggens författare

Nisse

blogg.ngn.nu

Tiden före (historiken) till den här bloggen finner du här
(fast jag är 'snart' klar med att ha överfört 'allt', hit):
ngn_blogga_nu

lör 27-aug-2005 22:29Amhult:
Hustrun släppte av mig vid informationen eftersom jag har problem med att gå längre sträckor. För säkerhets skull tog jag med mig mina gåstavar.

Först var vi inne i Kulturhuset och kikade på utställningen och efter det en nödvändig fika.
Sedan blev det att vandra, upp mot ett gammalt flygledartorn.

Villor, Skanska:
Där upp på kullen hade de byggt villor i flermiljonklassen (4?!). Visst var de fräcka. Men ta t.ex. ett av trevåningsvillorna, köket låg på andra våningen? Och i köket fanns en utgång till en terrass som låg i "markplan" men den var omgärdad av ett rejält staket? Du kom inte ens åt din egen trädgård den vägen?
Dessutom var taken täckta av tjärpapp och lutningen var väl ca 10 grader?

Flygledartornet:
Det var fräckt! Det var ombyggt till fik. Kul idé men det måste vara en mardröm att vara personal och springa upp och ned i alla dessa trappor?

Regn:
Givetvis började det regna eftersom vi bestämt att lämna både paraply och regnkläder i bilen.

Lägenheter, Bostadsbolaget:
Utemiljöerna var väl OK. Men planlösningarna var tveksamma. I en lägenhet var det ”fri sikt” rakt in på toa från köket. Det gillar inte vi.

Altanträdgårdar:
Här ”gick vi igång”. Det var imponerande hur olika det kan bli. Här blev det väldigt tydligt. Alla uteplatserna hade samma fysiska grundutförande. Sedan hade ett antal trådgårdsarkitekter eller designer eller konstnärer eller vad vi nu ska välja att kalla dem, fått ”fria händer”. Klart sevärt!

"stora" lägenheten, Bostadsbolaget:
En av de större lägenheterna visades upp. Istanes! Först fick man knata upp för en smal trappa och så kom man upp i ett slags allrum som var omöjligt att möblera. Köksdelen var väl OK men den ”öppna ytan” var blockerad av en stor fyrkantig ”felplacerad” fristående arbetsyta. På detta plan låg också två stora toaletter, snett mitt emot varandra? Här fanns också tre sovrum. Ytterligare en smal trappa upp låg vardagsrummet? I trappan satt dessutom ett fullständigt onåbart litet öppningsbart fönster? I ändan på det stora rummet fanns ett mindre rum med snedtak.

Olle:
På väg tillbaka mot startpunkten bromsade en bil in och i den satt Olle, med fru. Vi fick tjôta lite. Olle är han som har marknadsfört ett regncykelskydd: Det kan ni kolla här!

Fikade:
Det är tufft att gå på så många visningar. Vi gled in på HSB’s servering som var tillfälligt inhyst i deras samfällighetslokal. Där roade serveringspersonalen sig med att suga i sig helium från ballonger. Tanken var väl att de skulle låta som Kalle Anka. Men när det är tjejer, med redan ljusa röster, blir inte effekten lika rolig. Dessutom hur nyttigt är det att suga i sig helium? Jag vet inte?

Lägenhet, HSB:
4:e våningen. 1 Mkr. Kommer inte ihåg den så mycket. Så då var det väl inget speciellt med den? Nu [20:00 den 29 augusti 2005] kom jag på vad det var som var speciellt med den här lägenheten (det fanns en anledning till att den var med i mina minnesanteckningar), den hade en lysande planlösning för köket. Även här var planlösningen öppen men man slapp att stå med ryggen mot resten av rummet när man t.ex. diskade. Ut från hallväggen gick en vägg som delade köksdelen och vardagsrumsdelen, i brösthöjd och där var bl.a. diskhon. Kändes väldigt bra.

Radhus, HSB:
1,5 Mkr. Ganska bra gjort att ”klämma” in några radhus ”mitt i” alla lägenhetskomplex. Allt var snett. Medvetet förutsätter jag. På andra våningen hade de en toalett där dörröppningen var så smal så jag fick gå in på snedden och ”så” bred är jag inte. Och ändå är jag bredare över axlarna än jag är rund om magen! Det verkade vara en stor ”lufttrumma” eller ”stam” som begränsade utrymmet? Men längst in i toaletten såg jag en ”utbuktning” som mer såg ut som en ”stam”. Jag gick ned i trappan och kikade vart den där stora ”lufttrumman” tar vägen nedåt? Ingenstans? Rakt över, mitt på, halltaket? Märkligt, mycket märkligt.

ICA Maxi:
Vi avslutade besöket på Amhult med lite handlande i närliggande affär.

Bil till Campingen:
Vi har haft otrolig tur, jag och frugan! Vi har inte kört fel en enda gång? Galant hittade vi till Campingen nära ÅBY travbana.

Stugan:
Precis den här storleken på stuga är det vi egentligen letar efter när vi är ute på allehanda stugvisningar hemmavid. Friggebod på 10 kvadratmeter. Toaletter, duschar och kök i ett gemensamhetsutrymme alldeles intill. Utmärkt. Ja, det inbillar vi ju oss inte att vi ska hitta när vi är ute och kollar stugor och torp. Men på en camping är det inte alls fel.

Vila:
Man blir mör i kroppen. Det var inte fel att inta horisontalläge och vila hela kroppen. Skötte lite anteckningar, läste Aftonbladet. Efter det vidtog mer ”viktiga” aktiviteter. Godisätande och läsning av serietidning X9. Efter det, sömn.

 
Skicka den här texten/blogginlägget Skriv Ut Det Här Inlägget

Skriv en kommetar till “Bo-mässan GBG”

United States Den här flaggan kommer att visas tillsammans med din kommentar (på första 'nivån').


Pga av spam så går det inte längre att sk prenumerera på kommentarer till inlägget.
Dessutom, din kommentar visas inte förrän jag godkänt den.

Proudly powered by WordPress. Temat (layout) gjort med WordPress Theme Generator.
Copyright © blogg.ngn.nu. All rights reserved.
Creative Commons License NGN-Konsult © 2007
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Sweden License.