Bild på bloggens författare

Nisse

blogg.ngn.nu

Tiden före (historiken) till den här bloggen finner du här
(fast jag är 'snart' klar med att ha överfört 'allt', hit):
ngn_blogga_nu

ons 24-aug-2005 8:29Grannens Spindel:
I går kväll, när jag gick ut med hunden, stod vår granne utanför sin dörr. Hon studerade en spindel som väver sitt fångstnät. Vi talade en stund om vad viktigt det är att studera de små tingen i livet. Att se det. Alla små underverk som ständigt sker runt omkring oss.

Rådjur:
När jag kom till korsningen Agnesborgsvägen – Johannesbergsvägen såg jag ett rådjur försiktigt treva sig över Johannesbergsvägen mot den kommunala allmänningen som inringas av vägarna Johannesbergsvägen – Agnesborgsvägen och Arrendegata. Vi kallar den för rastplatsen. Vi brukar rasta hunden där.
Rådjuret var nog på väg mot villaträdgårdarna för att sätta i sig lite godsaker som säkert väcker irritation, idag nu på morgonen.

——————————– Morgonblaskan ——————————–
Schemalägg läkarna, sid 1 och 6.
Det tycker jag inte är en dag för tidigt. Det har länge förvånat mig att både arbetsledning och patienter tigande accepterat uttröttade läkare som kommer till mottagningarna efter att de haft en hektisk journatt.

Plastarmband, sid 1 och 12.
Jättekul och bra och upphovspersonerna måste jubla över all gratisreklam!

FI (Feministiskt Initiativ), ledaren sid 2, artikel sid 16.
FI får sin fiskar varma. Media underlättar inte för feminismen precis. Eller så är det faktiskt så att det är de själva som utöver att vara feminister är allt för stora egoister. Fast jag noterade att det kanske något ”finare” begreppet individualister användes i ledaren. Att demokratiskt kompromissa med individualister (egoister), ja det kan inte vara lätt och det verkar kräva sin tribun.

Utrymningen av de israeliska bosättarna på Palestinskt område, Gazaremsan och Västbanken ockuperat av Israel (sid 17) verkar ju gå relativt fredligt till och det tycker jag verkar förhoppningsfullt.
Nu får vi bara hoppas att Israel ger Palestina och omkringliggande stater ro att föra sin interna politik. Kan det vara möjligt?

1500 jobb på Volvo kan försvinna. På sid 18 redogöres för hur ytterligare ett storföretag ”måste” skära ned bland personalen för att ÖKA VINSTEN. Inte förhindra en förlust. Försök nu, snälla ni, att tänka på att samma företag har fått miljoner, ja kanske miljarder av Svenska staten för att de ska ha kvar sina fabriker i Sverige och ge jobb här. Tänk också på att vi via skattepengar har gett dessa företag infrastruktur så att de utan störningar ska kunna sköta sin drift och lätt också kunna utöka den. Vi har också till stor del varit relativt ”snälla” i våra miljökrav för att få dessa företag att hålla sin etablering.
Är detta tacken? Av vilken anledning är staten så flata i att ställa motkrav på företag som får miljonBIDRAG? Vad gör staten? Jo de hjälper till med ytterligare miljoner. Hjälp till de som blir utan jobb. Och det är väl en himla tur det. Och ja, jag vet, flera företag är duktiga på att hjälpa dessa personer till andra jobb eller omskolning, har jag hört. Är det så?
—————————————————————-

Allmänt:
Segt nu på morgonen. Känner mig lite "trög i skallen". Dricka lite kaffe och ladda en tvättmaskin. Det kanske piggar upp?

 
Skicka den här texten/blogginlägget Skriv Ut Det Här Inlägget

Skriv en kommetar till “God Morgon!”

United States Den här flaggan kommer att visas tillsammans med din kommentar (på första 'nivån').


Pga av spam så går det inte längre att sk prenumerera på kommentarer till inlägget.
Dessutom, din kommentar visas inte förrän jag godkänt den.

Proudly powered by WordPress. Temat (layout) gjort med WordPress Theme Generator.
Copyright © blogg.ngn.nu. All rights reserved.
Creative Commons License NGN-Konsult © 2007
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Sweden License.