Bild på bloggens författare

Nisse

blogg.ngn.nu

Tiden före (historiken) till den här bloggen finner du här
(fast jag är 'snart' klar med att ha överfört 'allt', hit):
ngn_blogga_nu

ons 24-aug-2005 21:53Medieminister(?):
Skickade följande ePost (debatt@aftonbladet.se) till Aftonbladet;
Hej! Lotta Gröning.

Du efterlyste förslag på ministerpost. (Aftonbladet tisdag 23 augusti 2005)

Jag har en: Medieminister.
Denne ministers främsta uppgift skulle vara att ansvara för en myndighet som såg till att Svenska medier "uppför sig" och agerar "opartiskt", strävar efter att alltid beskriva SANNINGEN. Att utgöra en folkets motvikt till den mediala makten.
Så att folk tryggt kunde veta att det som står i tidningen och det som sägs i nyhets-TV samt nyhetsradio är SANT.

För så är det ju inte idag. Det är ju inte SANNINGEN som är drivkraften bakom tidningarnas iver att få läsare, radio att få lyssnare och TV att få tittare. Det handlar mer om att sälja "underhållning" och "tjäna pengar". Väldigt mycket reklam blir det.

Och med tanke på den makt (påverkan) tidningar, Radio och TV utgör så ser jag det nödvändigt med en maktmotvikt, en opartisk sådan. En medieminister.

Rubriksättarna är väl de som i så fall står högst upp på listan att bevaka och "tillrättavisa".

Nils-Gunnar Nordlund

PS
Nu blir det nog ingen medieminister. Inte ens Aftonbladet har sådan makt, eller? Så det får bli vi bloggare bl.a. som får stå för mediebevakningen och agera ideella granskare av vad som skrivs och om det är riktigt. Vi blir fler och fler. Så se upp, en gynnsam motvikt till medieindustrin håller på att byggas upp!
DS

———————–
Kolla gärna min blogg: http://ngn.blogga.nu

CV:
Har kommit igång med uppdateringen av min CV och min meritförteckning. Det var ju ett tag sedan jag sökte jobb? Det blir också kul att formulera erfarenheten som sjukpensionär. Det måste väl vara/bli en tillgång?
CV-Sidan publiceras via min hemsida när den blir klar.

Offentligheten:
Håller på med lite ”research” om den offentliga ekonomin. Vi matas ju med att den är så dålig. Jag tänkte granska det där lite närmre. Det jag hitintills hittat är att Kommuner och Landsting fick ett finansnetto 2004 om ca 16 miljarder (plus).

Pockettidningen R:
Vet att jag läst en gammal artikel i ett nummer av Pockettidningen R som behandlar den offentliga förmögenheten och vad som hände med den. Har skickat ett mejl till tidskriften så får vi se om de kan hjälpa mig. Deras hemsida funkar inte (www.pocket-r.a.se)?

ngn Tycker:
Jag har bytt beteckning på ”Jag Tycker” till ”ngn Tycker”. Jag har också passat på att ”tycka” lite också. Ni som är nyfikna kan klicka här [uppe] till vänster och kolla. [not: 16/2-2011: Gäller bloggen ngn.blogga.nu. På denna bloggen, blogg.ngn.nu, har jag tagit bort den länken.]]

 
Skicka den här texten/blogginlägget Skriv Ut Det Här Inlägget

Skriv en kommetar till “God Kväll!”

United States Den här flaggan kommer att visas tillsammans med din kommentar (på första 'nivån').


Pga av spam så går det inte längre att sk prenumerera på kommentarer till inlägget.
Dessutom, din kommentar visas inte förrän jag godkänt den.

Proudly powered by WordPress. Temat (layout) gjort med WordPress Theme Generator.
Copyright © blogg.ngn.nu. All rights reserved.
Creative Commons License NGN-Konsult © 2007
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Sweden License.