Bild på bloggens författare

Nisse

blogg.ngn.nu

Tiden före (historiken) till den här bloggen finner du här
(fast jag är 'snart' klar med att ha överfört 'allt', hit):
ngn_blogga_nu

tor 18-aug-2005 8:49Idag är det mulet och grått!
Ska börja med att meddela att jag igår blev "avsevärt" sämre så jag var "tvungen" att lägga mig, så jag "hann" inte säga "Got Natt!". Men jag noterade följande:

21:04. Dunkande, trummande ljud i vänster öra, väsande/tjutande i huvudet, svider och bränner lite varstans, muskler hoppar, rycker och drar ihop sig och så värker det på en massa ställen. Fy f-n!

Dagens genomgång av morgonblaskan ttela skapade en hel radda reaktioner. Det första jag reagerade på var den stora rubriken på första sidan "Bidragsfusket ökar". Efter genomläsning bestämde jag mig för att det var dags för en insändare. Och så här formulerade jag den:
"Bidragsfusk?
På ttela's första sida torsdag 18/8-05 kan vi läsa "Bidragsfusket ökar". Och läser man sedan efterföljande text och artikel så förstår man snart att det gör det ju inte alls! Rubriksättaren har ljugit. Var uppmärksamma på detta ttela's läsare. Jag tycker det är utomordentligt bra att F-kassan effektiviserar sin verksamhet så att fuskare/kriminella kan sättas dit. Sedan en rättelse till; Allt F-kassan handlägger är inte bidrag. Stor del är Sjukpenning och sjukersättning.
Nisse Nordlund (ngn.blogga.nu)"

Sedan sänker vi blicken lite på första sidan och där har vi två duktiga nykterhetskämpar som "Välkomnar sänkt spritskatt" och tycker följdaktligen att det är bra att alkoholskatten sänks för då får Sverige bättre kontroll på försäljningen. Jo, jo, men sänker det alkoholkonsumtionen? Är man inte väl naiv om man tror det? Ursäkta gubbar.
Mer material inne i tidningen handlar om samma ämne. Och åsikterna pendlar.

Just nu händer ju en hel del i Mellanöstern, vad avser Palestina och Israel. AA belyser det i sin ledare på sidan två och så rapporteras det om det i en artikel på sid. 16-17.
AA får ursäkta men jag tycker inte ett dugg synd om de Israeliska Judiska bosättarna på Palestinsk mark ockuperat av Israel. De fick pengar när de bosatte sig de får massor med pengar när de nu "tvingas" lämna de i mina ögon "olagliga" bosättningarna. Palestinierna är fortfarande utfattiga. I det området kommer det aldrig att bli fred. Det finns allt för många religiösa fundamentalister på båda (eller alla tre) sidorna.

Sedan kommer jag till sidan 9 och där besannas mina "värsta" farhågor. Vänersborgs kommunstyrelse har fattat beslut om att avsätta 250 000 skattepengar till utredande av "Arena Vänersborg". Jag läser också att endast de idrottsföreningar som nu nyttjar Sportcentrum kommer att bjudas in. Så där "sket" det sig väl för Friskis&Svettis, kan tänka?
Och om jag tolkar texten rätt är kommunstyrelsen beredd att avsätta ytterligare skattepengar till detta kommersiella sponsorfinansierade "jippo".
Personligen anser jag att detta borde kunna finansieras av s.k. marknadspengar. Skattepengar ska användas till annat!

På sidan 14 läser jag om en "cykelbroder", Daniel Tengblad. Vi känner inte varandra. Jag vill bara önska honom lycka till och så är jag nyfiken på hur det kommer att gå.

På sidan 15 fastnar jag också för rubriken: "Bedragare försöker lura flodvågsoffer". Först känner man raseriet sedan lugnar man ned sig och så tänker man att kriminalitet är ytterst sällan "mänsklig" och bedragare är ofta synnerligen omänskliga. Men det är klar, hoppas att de åker dit så det dånar om det!

På sidan 17 ser jag rubriken "Öppet gräl om sjukförsäkringar". Den artikeln handlar om att den "borgerliga alliansen" inte är överens ens innan överläggningarna (vad man ska ha för 'valfläsk') börjar om hur de ska hantera vårt sjukförsäkringssystem.
Jag tror att de kan ta det lugnt. Socialdemokraterna har ju skött den försämringen alldeles utmärkt själva utan hjälp av "borgerligheten".

Nu lämnar vi ttela.
Jag ska nämna ett tekniskt problem. Min dator gör minst en ofta två omstarter varje morgon, j-gt irriterande. Och vet ni vad det beror på? Jo att datortillverkaren Packard Bell har valt ett moderkort som är bra och de har valt en processor som är bra. Det är bara det att tillverkaren av moderkortet inte rekommenderar att man använder den nu aktuella processorn.
Det får till effekt att när min antivirusprogramvara bl.a. byter ut en del drivrutiner (som har säkerhetsluckor) och då gärna drivrutiner som hanterar Outlook så får det hela "spel".
När jag kollade upp detta med processorer och vad det kom sig att Packard Bell valt att göra som de gjorde så handlade det givetvis om pengar. Den processor som sitter i vid leverans är 300 SKR billigare än den som rekommenderas av moderkortstillverkaren. Och när man påpekar detta för Packard Bell får man till svar att allt funkar i testlabbet och ingen annan har klagat. Ska man tro på det?

Nu är det dags att lugna ned sig med en kopp kaffe!

 
Skicka den här texten/blogginlägget Skriv Ut Det Här Inlägget

4 Kommentarer till “God Morgon!”

 1. Agnetha Sweden

  Du har VÄLDIGT rätt när du påpekar ”hjärnsläppet” som uppenbarligen rubriksättarna hade igår kväll – vilket jag också noga (surt, grinigt, ilsket – välj själv) påpekade på vårt morgonmöte. Så, vi är inte korkade allihop på denna redaktionen … :o)

 2. Nisse Sweden

  Du noterade väl att jag specifikt anklagade ”Rubriksättaren”. Alltså bara den som var ansvarig för just den rubriken. Jag vet också att flera journalister/reportrar emellanåt blir heligt förbannade på just dessa rubriksättare.

 3. Agnetha igen Sweden

  Förresten, kul att du gillade länkarna om hundmaten. Jag tycker själv det är väldigt intressant och många kloka ord. Dock har jag inte ork och tid (läs: är för bekväm) för att hålla på med Barf fullt ut. Men som ”fusk” går det också bra!

 4. Nisse hult Sweden

  Hustrun fick reda på att de har något slag portionsfryst ”barf”-liknande grejsimojs på Byrackan i VBG. Jag ska vid tillfälle kolla pris och eventuellt prova.
  Tänk va skönt om det till och med visade sig att vår hund inte skulle behöva någon medicin.

Skriv en kommetar till “God Morgon!”

United States Den här flaggan kommer att visas tillsammans med din kommentar (på första 'nivån').


Pga av spam så går det inte längre att sk prenumerera på kommentarer till inlägget.
Dessutom, din kommentar visas inte förrän jag godkänt den.

Proudly powered by WordPress. Temat (layout) gjort med WordPress Theme Generator.
Copyright © blogg.ngn.nu. All rights reserved.
Creative Commons License NGN-Konsult © 2007
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Sweden License.