- blogg.ngn.nu - http://blogg.ngn.nu -

God Morgon!

Och vilken underbar morgon! Solen skiner! Kommer knappt ihåg vilken morgon den gjorde det senast?

Jag lyckades få en övernattning på Kungälvs vandrarhem mellan fredag och lördag. Kul! Vill nu vädrets makter bara vara lite nådiga så blir det nog en cykeltur dit, i morgon. Det suger.

Åsså var det morgonbladet ttela. Något att reagera på? Läs ledaren HÄR [1] [not; 110213: tyvärr funkar inte den länken.] av AA, jag säger inte mer om det.

Jo förresten, jag kan säga att jag nästan spricker av positiv känsla. Kan man det? Det är i alla fall vad jag känner. En väldigt STOR positiv känsla, som jag hoppas kunna behålla länge. Men jag vill också vara ödmjuk. Det är en bra egenskap, ödmjukhet.
Jag ska ta reda på mer om det begreppet och försöka vara det riktigt mycket.

För att spinna vidare på AA's ledare som riktar in sig på frivilligt engagemang som närmar sig stordåd vill jag speciellt berömma ideella föreningar som;
Friskis&Svettis som gör ett jättejobb inom folkhälsan och där jag själv är engagerad.
Alla nykterhetsorganisationer som många gånger gör jobb som definitivt räddar liv, flera av dessa nykterhetsorganisationer hade jag förmånen att både få lära känna och samarbeta med i min gärning som missbruksförebyggare (90-95).
Och så sist men inte minst, alla kvinnojourer (och mansjourer) som också räddar liv och finns där, ger trygghet och stöd och i bästa fall lyckas förmedla styrka till; frigörelse, bättre, värdigare liv.
Alla andra frivilliga, ideella organisationer, med ett gott ändamål, sänder jag också en tanke.

På insändarsidan i ttela är det amningsproblem som jag "fastnar" för. Jag har haft många "strängar på min lyra". Jag har arbetat som distriktssjuksköterska på en barnavårdscentral över en sommar (mitten på 80-talet) och där kom jag i kontakt med en del amningsproblem. Sedan har vi ju två egna barn. Jag och hustrun. Jag praktiserade också som sjuksköterskestuderande på "sjuka spädbarnsavdelningen", Vänersborgs Lasarett, tidigt 80-tal.
Till insändaren och alla ni andra med amningsfunderingar. Amma så länge ni är trygga med det. Att BÖRJA ge bebisarna smakportioner med olika sorters föda vid 4 månader är inte fel. Man behöver inte sluta amma för det.
Sedan har jag sett 2-4 åringar som kryper upp i mammas knä och lyfter på blusen och suger lite. Där tycker jag nog att gränsen är passerad. I alla fall i ett I-land som Sverige.

Missbruket? När jag läser artikeln i ttela på sid. 6-7 så får jag nästan en känsla av att texten andas en slags förvåning över att det ökar, missbruket.
Jamen, här har ni ju effekten av en liberalare drog- och alkoholpolitik! Är det bara jag som ser det?

På sid. 21 i ttela hittar jag en artikel med rubriken: Satsar på enkel orientering. Det handlar om s.k. Trimorientering. Det tyckte jag var kul på den tiden jag kunde springa. Dessutom kan man ta så många kontroller man vill, vid varje tillfälle. Helkul! Mer Trimorientering!

Nu ska jag gotta mig i att "Må Bra!", en stund.

2 kommentarer (Öppna | Stäng)

2 kommentarer Till "God Morgon!"

#1 Kommentera Av Agnetha På torsdag 11 augusti 2005 @ 9:34 09

Hej!

Hoppas att dagen varit fortsatt lika trevlig som den började. Vädret har ju i alla fall inte varit SÅ illa. :o)

Ha det gott! /Agnetha

#2 Kommentera Av Nisse På torsdag 11 augusti 2005 @ 12:22 12

Än kan jag inte klaga så där värst mycket. Det är ju varmt och det regnar inte.
Ha’ de’!