Duktig!

Nu har jag varit duktig, igen! Det har legat ett par brandvarnare i köket, i ca 1 månad och väntat på att bli uppmonterade för att ersätta de gamla vi haft.

Nu är det gjort. Blev lite orolig dock? På beskrivningen stod det att brandvarnaren skulle monteras minst 50 cm från vägg vid takmontering. Våra är satta ca 15 cm från väggarna.

Vilka hemskheter detta kan få för effekt är jag nu helt ovetande om. Någon som vet?

Det står i beskrivningen att de helst ska monteras mitt i rummet, i taket. Och där sitter ju definitivt inte våra. De sitter i ett hörn. Den ena har jag monterat snett över TV'n, för det är där de flesta bränderna startar.

Den andra har jag satt i "mitt" rum eftersom jag har en herrans massa elektronisk utrustning här inne och nästan hälften är på ständigt. Även här sitter brandvarnaren i ett hörn, lite ovanför en dörr. Jag valde den placeringen för vi har ett ventilationssystem som "blåser" ut luft vid den andra dörren och den luften "dras" sedan in i toaletten, vid samma dörr, för där sitter ett "insug". Då räknar jag med att eventuell brandrök, i mitt rum, kommer att dras åt det hållet. Så rökvarnaren sitter ca 1,5 meter från utblåset. Den kan ju inte sättas bredvid utblåset? Och sätter jag brandvarnaren mitt i rummet så missas den elutrustning som är direkt placerad under "utblåset".

Jag tror, beskrivningen och rekommendationen, till trots, att jag ändå valt en vettig placering av våra brandvarnare.

Lever vi tryggt?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *