Bild på bloggens författare

Nisse

blogg.ngn.nu

Tiden före (historiken) till den här bloggen finner du här
(fast jag är 'snart' klar med att ha överfört 'allt', hit):
ngn_blogga_nu
(detaljerade anteckningar se: www.ngn.nu/Cykling)

Vassbacken ligger vid Göta Kanal ca 7 km söder om Töreboda.
Onsjö är ett bostadsområde sydost om Vänersborg.

De första vinglande tramptagen känns alltid lite magiska. Man är på väg! Nu börjar det! En frihetskänsla sköljer över en, härligt! Solen strålar från en molnfri himmel och medvind. Jag vinklar cykelstyret åt nordost. Ska ta mig till Finland, har jag tänkt och siktar in mig på att ta mig fram mellan Vänern och Vättern via Skara.

Att cykla på Skaraslätten är väldigt speciellt. Inte mycket backar. Inte mycket skog. Lite som i Holland. Fast i Holland är vägarna mycket rakare än här på Skaraslätten. Platt och rakt är lite tråkigt. Men jag vill inte klaga för mycket nu när jag har en frisk medvind!

Det jag upplever här och nu, på Skaraslätten, går inte att uppleva i Holland. Och jag menar då vad jag ser i horisonterna. Jag ser landhöjningar, kullar, berg. I norr Kine-Kulle, i väster Billingen och öster Halle- och Hunneberg (som jag inte ser just nu, men ändå).
Jag tycker det är lite häftigt att skönja dessa höjningar i fjärran. I dagens väder är de lite disigt gråaktigt blågröna.

Efter en välbehövlig vila i Skara fortsätter jag på väg 49 och vänder norrut på Sverigeleden vid infarten mot Öglunda.

Utmed denna väg/led lägger jag märke till två markanta saker. 1. En massa hästar. 2. Flera fastigheter har skyltar ute vid vägkanten som är väldigt lika.
Vad gäller 1:an kan det bero på närheten till Axvalla? 2:an kan bero på två saker, A. Länsstyrelsen har markerat kulturfastigheter på det här sättet. B. En skyltmakare har varit framgångsrik i sin marknadsföring.

Det finns en jobbig sak med att följa skyltade cykelleder, de går sällan förbi affärer eller nattlogi. Ofta är dessa cykelleder helt inriktade på kulturupplevelser i första hand och naturupplevelser i andra hand. Att de skulle utgöra ett cykelvänligt alternativ är jag allt som oftast tveksam till. Grusväg är INTE cykelvänligt! Har man en fullt packad långfärdscykel måste man ha järnkoll på gropar och större stenar. Det förtar mycket av naturupplevelsen man skulle kunna ha fått.

Framme vid campingen i Vassbacken, vid Göta Kanal. Satte upp mitt tält bredvid ett mycket trevligt cyklande par.
Det höll på en auktion så det var livat värre. Trevlig camping, den är gästhamn också.

 
Skicka den här texten/blogginlägget Skriv Ut Det Här Inlägget

Skriv en kommetar till “Med cykel från Onsjö till Vassbacken”

United States Den här flaggan kommer att visas tillsammans med din kommentar (på första 'nivån').


Pga av spam så går det inte längre att sk prenumerera på kommentarer till inlägget.
Dessutom, din kommentar visas inte förrän jag godkänt den.

Proudly powered by WordPress. Temat (layout) gjort med WordPress Theme Generator.
Copyright © blogg.ngn.nu. All rights reserved.
Creative Commons License NGN-Konsult © 2007
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Sweden License.