Bild på bloggens författare

Nisse

blogg.ngn.nu

Tiden före (historiken) till den här bloggen finner du här
(fast jag är 'snart' klar med att ha överfört 'allt', hit):
ngn_blogga_nu

mån 11-jul-2005 22:5521:02
Sitter framför datorn och fixar med mina anteckningar, bilder och kollar ePosten.

Har blockat i ordning allt. Var hos Mor&Far och hämtade hunden.

Lastat ur bilen.

Var inne till Willys och handlade.

Badat och vilat på Unda, vid Uddevalla.

Fem timmar ägnade vi inne på Torp. Vi åkte ganska tidigt från Kungshamn och T&M’s stuga. Jag köpte nytt liggunderlag inför min cykeltur. En lättare luftmadrass. Ett nytt lättvikts sovtäcke blev det också. Samt ett par NewLine boxer-kalsingar.

Var inne i varenda butik som sålde mobiltelefoner och diskuterade kameramobil. Det är bara att konstatera, försäljarnas kunskaper är rudimentära.

Jag har ju en mobil som jag köpte nyligen, den är låst till Campuz Mobile (Vodafone). När jag ska ut och cykla nu så ”måste” jag ha ett teliakort. De har den bästa täckningen. Det är bara det att det kan jag ju inte använda i den nya mobilen. Vilket innebär att jag skulle få ta med mig en av mina gamla.

Nu är det ju så att när man ger sig ut på långfärdscykeltur så jagar man vikt. Den digitalkameran jag har är ganska tung och dessutom är det knöligt att ladda batterier. Jag måste ha med mig en snabbladdare. Kameran har inbyggd laddning med den tar 15 timmar på sig!

Så då tänkte jag testa detta med kameramobil. Jag ville ha den billigaste som inte var operatörsbunden. Se det gick inte? Det var bara de dyraste som gick att köpa operatörsobundna? I alla fall de flesta butiker jag var inne i.

Varje försäljare ville också att jag skulle köpa den mobilen som hade högst upplösning och då givetvis dyrast.

Jag ska fortsätta forska i morgon. Jag fick en VGA-bild skickad till mig från sonens kameramobil. Jag tycker upplösningen tillfredställer mina krav. Jag vill ju dokumentera min cykeltur. Så jag ska fortsätta jaga och se om jag kan hitta en SonyEricsson kameramobil för ca 1000 SKR operatörsobunden. Till den köpa ett Telia refill och sedan gå in på nätet och aktivera Telia refill utland. Man får då en faktura på kostnaden, i efterskott. Först vill jag se att det går att skicka bilden till en ePostmottagare. Och så vill jag veta vad det kostar. Jag vill också veta att det går att skicka från utlandet.

Efter Torp blev det bad och vila på Unda.

Till morgonen ska jag tvätta.

07:07
T&M’s stuga, gäststugan. Har precis hälsat hejdå till vårt värdpar. De åker hem och ska sköta sina jobb.
Vi, hustrun och jag, är väl kvar en stund och drar oss hemåt lite senare.

Det är hustruns sista semesterdag idag.
Just nu är hon ute på en morgonpromenad, tror jag. Här är hon i vart fall inte.

Nu ska jag sköta min morgontoalett och sedan blir det frukost.

 
Skicka den här texten/blogginlägget Skriv Ut Det Här Inlägget

Skriv en kommetar till “Semester tillbaka från Västkusten”

Canada Den här flaggan kommer att visas tillsammans med din kommentar (på första 'nivån').


Pga av spam så går det inte längre att sk prenumerera på kommentarer till inlägget.
Dessutom, din kommentar visas inte förrän jag godkänt den.

Proudly powered by WordPress. Temat (layout) gjort med WordPress Theme Generator.
Copyright © blogg.ngn.nu. All rights reserved.
Creative Commons License NGN-Konsult © 2007
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Sweden License.