Bild på bloggens författare

Nisse

blogg.ngn.nu

Tiden före (historiken) till den här bloggen finner du här
(fast jag är 'snart' klar med att ha överfört 'allt', hit):
ngn_blogga_nu

tor 23-jun-2005 17:5521:49
Nu har vi precis kommit från ett Danskt firande av sommarsolståndet, midsommar. De bränner ett bål. På en del platser förekommer också att de bränner en docka föreställande en häxa. Och så skjuter de raketer.

I morse, vid Ishöj Strand, bestämde vi oss för att raskt ta ned tältet. Av två anledningar; det var torrt? Inte ens daggfuktigt. Det var en del mörka moln på himlen.
Fort och lätt fick vi ihop tältet och när vi var klara och satt och åt frukost på en strandmadrass kom solen.

Vi körde söderut. Jag bestämde att vi inte skulle åka långt in i Polen och att vi skulle ta vägen över Fredrikshamn hem. Vid en rastplats nära avfart 38 bestämde vi att vi skulle söka nattkvarter på lämplig camping. Det var för varmt att köra och dessutom blev vi lite sugna på att besöka safariparken, Knuthenborg, vid Bandholm.

I Guldborg hittade vi en camping som vi tyckte verkade trevlig.
Receptionen var stängd men fick ändå veta att vi kunde åka in och sätta upp tältet på en passande plats.
Vi valde en skuggig en med EL. Vi tänker testa detta med kylboxen ordentligt.

15:30 öppnade receptionen. Med el kostade platsen 154 DKR. Vi fick låna en adapter.
Vi fick en massa information av campingvärden. Bl.a. En beskrivning om hur vi skulle hitta en affär där man kunde köpa EL-grenuttag och en ev. förlängningssladd.

Vi bestämde oss för att ta en cykeltur till samhället med affärer, Saksköping.

Det var ca. 9km, lätt motvind så det blev lite motigt. Vi hittade Superbruksen. Vi konstaterade samtidigt att de flesta affärer i Danmark stänger 17:00. Dit vi skulle, stängde 20:00. Lite tur får man ha ibland.

I affären konstaterade jag att de har inte samma kontaktsystem här som i Sverige. Vi köpte i alla fall en ojordad EL-förgreningsdosa som jag såg att vi skulle kunna använda hemma. Jag köpte också en dansk jordad förlängningskabel. Vi köpte också lite bubbelvatten, fil och två persikor. Jag köpte en deospray Rexona. Hade tänkt köpa olivolja, till kroppen, men den var så rackarns dyr så det fick vara.

En halv pizza och en öl hann vi med innan vi cyklade tillbaka.

När vi kom tillbaka till tältet konstaterade jag att jag INTE köpt en jordad förlängningssladd, utan ojordad. Så då sket sig möjligheten att kunna utnyttja strömmen till att ladda diverse prylar, i bilen, under natten.

Cyklade över bron och letade badplats. Det fanns ingen. Danska villaägare är duktiga på att ”täppa till”, så att man inte kan komma ned till stranden. Dessutom existerar inte något som vi Svenskar kallar strandskydd, tror jag.

Badade på ”vår” sida av bron. Precis vid brofästet. Det var lite strömt. Sannolikt beroende på tidvattnet. Men det var varmt! Jätteskönt.

Rakt över vägen låg ett fik och en småbåtsbrygga. Här var det också arrangerat ett Danskt midsommarfirande, se första stycket.

 
Skicka den här texten/blogginlägget Skriv Ut Det Här Inlägget

Skriv en kommetar till “Semester Danmark”

United States Den här flaggan kommer att visas tillsammans med din kommentar (på första 'nivån').


Pga av spam så går det inte längre att sk prenumerera på kommentarer till inlägget.
Dessutom, din kommentar visas inte förrän jag godkänt den.

Proudly powered by WordPress. Temat (layout) gjort med WordPress Theme Generator.
Copyright © blogg.ngn.nu. All rights reserved.
Creative Commons License NGN-Konsult © 2007
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Sweden License.