Bild på bloggens författare

Nisse

blogg.ngn.nu

Tiden före (historiken) till den här bloggen finner du här
(fast jag är 'snart' klar med att ha överfört 'allt', hit):
ngn_blogga_nu

lör 11-jun-2005 15:18Det tog lite tid att komma till Svinesund.
Eftersom vi var så sena fick vi parkera längst bort.
Vi behövde dock inte vänta så värst länge så kom det en buss som körde oss fram till bron och festplatsen samt platsen för löparnas start. Vilken vi missade, fastän den var försenad.
Vi tog en
Promenad ut mitt på bron och kunde konstatera att vi givetvis glömt kameran, i bilen.
Målet var mitt på bron, på ena halvan. Man kom alltså inte över till den sidan. Det var lite svårt att se de som kom i mål. Så vi gick tillbaka till brofästet på Svenska sidan.
Där placerade vi oss så att vi skulle kunna se Siv&Sune när de kom till den sista ”fållan”.
Vi väntade, väntade och väntade. Antingen sprang de väldigt långsamt eller så sprang de halvmaran på 21 km.
Hustrun bestämde sig för att gå över till festplatsen på Norska sidan.
Jag väntade kvar vid ”fållan”.
Till slut kom allt Sune. Han såg helnöjd ut. Pigg och relativt fräsch?
Det hade gått bra. Riktigt bra tid också, ca 1:31.
Siv kom något senare. Hon förde fram teorin att de nog hade mätt lite fel. För dels tyckte hon att det var jobbigare än Göteborgsvarvet och dels hade hon bättre tid här. Vi får se om ”sanningen” kommer fram någon gång?

Vi började förstå att det inte gick an att vara där å môsa. Det fanns risk för bilköer in till Strömstad.

Vi bestämde att det var dags att dra sig till bilarna. Siv&Sune hade sin relativt nära och vi hade vår längst bort. Vi bestämde att vi skulle träffas vid färjeterminalen.

Nu började det bli lite nervöst. Vi kick till platsen där man skulle samlas för att via buss transporteras till bilparkering, som var utmed nya E6.an söderut. Där var massor med folk och anledningen fick vi veta när vi frågade en funktionär; det kom inga bussar!

Hustrun och jag började diskutera om den ene av oss, hustrun, skulle börja gå till bilen, ca 5 km. Och om den jag då till slut kom på bussen så kunde jag hämta upp henne. Om hon å andra sidan kom först till bilen så kunde ju hon hämta upp mig vid korsningen innan ”festplatsen”. Ett problem med det resonemanget. Hon kommer fram till bilen samtidigt som jag åker med bussen, hon kör iväg, för att hämta mig och jag går av bussen vid ”vår” hållplats och finner att bilen är borta. Då måste hustrun köra ett helt ”varv” ca 1 mil, för att hämta upp mig. Vi började få lite tidsnöd för att hinna till färjeterminalen.
Nu löste det sig, det kom en buss medan vi stod och lade upp våra planer. Det toog ca 15 min att bli körda till vår parkerade bil.

Lite lustigt, vi kom till färjeterminalen precis samtidigt. Siv&Sune var i bilen före oss. På färjan ställde vi oss, direkt, i kön till den väntande buffén. En buffé som var mycket tilltalande. Den kan rekommenderas.

Hotell Atlantic i Sandefjord var helt OK. Nu var vi lite sena och Sune och jag ville ju basta och ta en pilsner. Klockan var ca 22:30 och bastun stängdes av 23:00. Det fixade sig. Vi kunde avnjuta en skön fuktig ångbastu på eftervärmen.
De hade mysko duschar. Hur många rattar som helst och en massa munstycken. Pillade man ”fel” blev man duschad i knävecken?

 
Skicka den här texten/blogginlägget Skriv Ut Det Här Inlägget

Skriv en kommetar till “Semester Norge”

United States Den här flaggan kommer att visas tillsammans med din kommentar (på första 'nivån').


Pga av spam så går det inte längre att sk prenumerera på kommentarer till inlägget.
Dessutom, din kommentar visas inte förrän jag godkänt den.

Proudly powered by WordPress. Temat (layout) gjort med WordPress Theme Generator.
Copyright © blogg.ngn.nu. All rights reserved.
Creative Commons License NGN-Konsult © 2007
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 2.5 Sweden License.